Babou (19) maakte mooiste ‘Skate van Ensor’

We zien v.l.n.r. diensthoofd Olivier Vervaecke en medewerker Julie De Caluwe van de dienst Jeugd van de stad Oostende, winnaar Babou Wallyn, schepen Bart Plasschaert en de juryleden Gretel Vanmeert en Nathan Debusschere. © gf
Redactie KW

Eerder dit jaar lanceerde Stad Oostende de ontwerpwedstrijd ‘De Skate van Ensor’. Uit 19 inzendingen werd de 19-jarige Babou Wallyn uit Oostende de winnaar met haar skateboard, geïnspireerd door James Ensors De baden van Oostende.

Het winnende skateboard is een exclusief verzamelstuk en is verkrijgbaar als UiTPAS-ruilvoordeel bij de dienst Jeugd van de Stad Oostende. Er zijn maar 100 exemplaren van gemaakt.

Het skateboard met strandcabines en windmolens is tegelijk een knipoog naar het heden. De kleine ontdekkingen in het ontwerp zetten aan om te blijven kijken. Babou wint een geldprijs van 250 euro en twee exemplaren van haar eigen ontworpen skateboard. Een jury van ontwerp-, cultuur- en skatedeskundigen had de moeilijke taak om een laureaat te kiezen. Hierbij hielden ze rekening met de algemene vormgeving, originaliteit en de verwijzing naar een werk of de persoon van James Ensor. (HH)