Woon je in Hooglede? Schrik dan niet als je binnenkort een postkaartje in de brievenbus krijgt met daarop een gedicht over je straat. Sinds 1 februari zet schepen Dimitri Carpentier dagelijks een straat in de kijker onder de noemer ‘Ik ben in alle straten’. “Alle 143 bewoonde straten van onze gemeente komen aan bod. Per straat schreef ik een gedichtje. Dit ga ik telkens ook in de straat zelf gaan bussen.”
Het is geen toeval dat Dimitri Carpentier, lijsttrekker van Allen 8830, in een verkiezingsjaar met deze stunt op de proppen komt. “Ik was al een tijdje met het idee aan het spelen. Iedereen kent mijn ambitie: ik wil burgemeester worden en met onze partij willen we de grootste worden. Maar ik wil de mensen vooral op een a-politieke manier bereiken. Politiek heeft helaas een beetje een negatieve bijklank gekregen, vooral door wat er op nationaal niveau gebeurt. Met onze partij willen we lokaal verbindend werken. Zo probeer ik elke straat op een positieve manier te benaderen. Het is namelijk de straat waar de mensen in wonen en waar ze trots op zijn. Er is al genoeg verzuring op sociale media, ik wil een positief verhaal brengen.”
In alle straten
Dat blijkt ook te werken want de eerste reacties zijn positief. Enkel Carpentier zelf weet welke straat de volgende dag aan bod komt. “Ik wil een beetje op de verrassing spelen, zodat de mensen geprikkeld zijn. Misschien is het morgen aan ons? Het was sowieso een huzarenstukje: 143 unieke gedichten schrijven. Op elke postkaart schrijf ik ook nog handmatig het adres. Bovendien is de postzegel vervangen door een foto van het straatnaambordje, die ging ik ook allemaal zelf fotograferen.”
Er is ook een wedstrijd gekoppeld aan het concept. De 143 gedichten worden gebundeld in boekvorm. Alle inwoners maken kans op één van de 50 gratis exemplaren. Hiervoor moeten ze enkel een mail sturen naar inallestraten@8830.be met hun naam en adresgegevens. “Het boek zal uiteraard ook te koop aangeboden worden. Net zoals bij mijn vorige gedichtenbundels zal de opbrengst bij een goed doel belanden”, besluit Carpentier.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier