Hooverphonic speelt gesmaakte try-out in De Zwerver in Leffinge

Hooverphonic speelde voor de vierde keer in De Zwerver. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

De groep rond Alex Callier speelde een exclusief optreden naar aanleiding van het nieuwe album.

Hooverphonic is helemaal terug met een nieuwe zangeres. Luka Cruysberghs, winnares van The Voice van Vlaanderen 2017, versterkt sinds enkele maanden de formatie rond Alex Callier en co. Op vrijdag 16 november brengt Hooverphonic zijn tiende album uit. Naar aanleiding van een bijbehorende tour, met onder meer een passage in de Lotto Arena in Antwerpen, speelde de groep een try-out in De Zwerver in Leffinge.

Na al die jaren bleek de groep nog niets aan populariteit te hebben ingeboet, want het concert was in geen tijd uitverkocht. De toeschouwers in De Zwerver sloten de nieuwe zangeres meteen in de armen. Toen Alex Callier na de eerste nummers het woord nam, zat de sfeer er meteen in. Zijn spitante tussenkomsten zouden later in de set nog voor hilarische anekdotes zorgen.

Het was al de vierde keer dat Hooverphonic te gast was in De Zwerver na eerdere passages in 2003, 2007 en 2016. “Na een van onze vorige optredens hier hebben ze ons net niet gelyncht omdat we toen ‘Mad about you’ niet gespeeld hebben. We zullen zien straks”, aldus de goedlachse frontman, waarop de band een paar nummers later de daad bij het woord voegde.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.