Gapersfeesten op komst:“Wie wordt Gaperke 2024?”

Ook de editie van 2023 was een groot succes. © gf
Lara Merlevede
Lara Merlevede Reporter

Op vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni is het weer tijd voor de jaarlijkse Gapersfeesten in Anzegem. Het plein aan het Torrebos zal binnenkort weer gevuld zijn met sfeer en muziek.

“De Gapersfeesten zijn een oude traditie, die ontstaan is in de jaren 50 en 60. Toen was er ook nog de Gapersstoet, maar sinds 2000 wordt die niet meer georganiseerd. In corona hebben de Gapersfeesten ook een aantal jaren niet kunnen plaatsvinden, maar ondertussen zijn we weer helemaal terug”, vertelt Maarten, een van de tiental Anzegemse vrijwilligers van het Gaperscomité.

Verkiezing

Naar jaarlijkse gewoonte wordt er ook deze editie opnieuw een verkiezing gehouden voor de titel van ‘Gaperke 2024’. “Het ‘Gaperke’ is een wedstrijd voor alle jongens en meisjes van het vijfde en zesde leerjaar uit groot Anzegem. Het is de bedoeling dat ze samen met hun Gaperspeter of -meter bepaalde spelletjes en opdrachten volbrengen. Dat zijn zowel fysieke als mentale uitdagingen. De vijf beste jongens en meisjes mogen door naar de finale, die op zaterdagavond gehouden wordt. Uit die vijf wordt er dan een winnaar gekozen”, legt Maarten uit. “De wedstrijd werd in 2006 voor de laatste keer georganiseerd, maar een zevental jaar geleden besloten we van dit opnieuw te introduceren.”

Muziekoptredens

Naast de verkiezingen voor het Gaperke, staat er nog heel wat muziek op de planning. “Vrijdag is er een afterwork op het programma en een optreden van Willie Branch. Op zaterdagavond komt BackTrack, de JFP Partyband en sluiten we de avond af met DJ Lobster”, klinkt het.

“Ook aan eten en drinken zal er geen gebrek zijn. Op vrijdagavond kunnen de Anzegemnaars genieten van een heerlijke barbeque door de leiders en leidsters van Chiro Anzegem. Op zaterdag zullen er verschillende foodtrucks zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier