Flip Kowlier, Compact Disk Dummies, Willem Vermandere en Brihang op Festival Dranouter

Flip Kowlier stond met 't Hof van Commerce al op Festival Dranouter in 2018. In 2019 was hij te gast met Ertebrekers. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

West-Vlaanderen boven op Festival Dranouter 2020. Nadat eerder Het Zesde Metaal was aangekondigd, voegt Festival Dranouter 2020 nu een lading West-Vlaamse toppers toe aan de line-up: ‘Flip Kowlier: 20 jaar’, Compact Disk Dummies, Willem Vermandere en Brihang.

Niet zomaar ‘Flip Kowlier’ op de line-up van Festival Dranouter, maar ‘Flip Kowlier: 20 jaar’ op Festival Dranouter! In 2000 stapte deze West-Vlaamse held voor het eerst op het podium onder zijn eigen naam. Flip koos Festival Dranouter exclusief uit voor zijn 20ste verjaardagsfeestje, om terug én vooruit te blikken. Momenteel werkt Flip aan een nieuw album dat in 2021 zou moeten verschijnen. Op Festival Dranouter krijg je daarvan al een voorsmaakje te horen.

En ook Willem Vermandere heeft een verjaardag te vieren. In het jaar van zijn 80ste verjaardag én in het 50ste jaar dat hij op de planken staat brengt hij op Festival Dranouter een uniek programma. Dit concert wordt een middagvoorstelling op zondag: het eerste concert die dag, voor alle andere podia van start gaan, is dat van Willem in de Clubtent. Hij brengt nummers uit zowel zijn nieuwe CD ‘Confessies’ (2020) als uit zijn door de jaren heen opgebouwde oeuvre.

Willem Vermandere in de kerk van Dranouter. (Foto TOGH)
Willem Vermandere in de kerk van Dranouter. (Foto TOGH)

Verder zakken de elektronische indiepopband Compact Disk Dummies en de West-Vlaamse rapper Brihang af naar het festival in de Westhoek.

“Met deze nieuwe toevoegingen staan er dagelijks West-Vlaamse iconen op het hoofdpodium. Voor een West-Vlaams feestje moet je deze zomer dus op Festival Dranouter zijn”, zegt woordvoerder Sofie Pauwels van Festival Dranouter.

Brihang bouwde een stevig feestje in de Club op Festival Dranouter 2018. (Foto TOGH)
Brihang bouwde een stevig feestje in de Club op Festival Dranouter 2018. (Foto TOGH)

Op de affiche-up van Festival Dranouter 2020 stonden al Bazart, Talisk, JigJam en The East Pointers. Het festival in de deelgemeente van Heuvelland vindt dit jaar plaats op 7, 8 en 9 augustus. (TOGH)