Ticketverkoop vijfde editie openluchtcinema gaat van start

De eerste film in Broelkaai 6 is David Byrne's American Utopia op dinsdag 20 augustus © Jonas Verbeke
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

In de tuin van Broelkaai 6 en in verschillende deelgemeenten kan je deze zomer opnieuw terecht om te genieten van openluchtcinema. De aftrap wordt gegeven op 5 juli met de kaskraker ‘Barbie’ in Rollegem, waar de openluchtcinema één van de topactiviteiten is voor het ontmoetingscentrum. Telkens een uur voor vertoning zijn de bars geopend.

“Ik ben heel blij dat we van dit initiatief intussen een jaarlijkse traditie gemaakt hebben. De formule blijft dezelfde: 2 euro administratiekost per ticket en maximum 5 tickets per reservatie. Dat maakt de openluchtcinema in de tuin van BK6 en in de ontmoetingscentra van de deelgemeenten toegankelijk voor iedereen”, zegt Kelly Detavernier, schepen van Evenementen.

Tuin van BK6

Kunstencentrum BUDA verwelkomt filmliefhebbers drie weken lang op dinsdag- en woensdagavond in de feeërieke tuin van Broelkaai 6 om te genieten van een mooie mix films in openlucht. “Het programma kwam opnieuw tot stand door de Kortrijkzaan te bevragen. Van Japanse animatie, pure actie en scherpe humor tot een Oscargenomineerde film. Geniet van zes topfilms waarbij je kan achteroverleunen in je stoel. Wees er snel bij, want vorig jaar waren alle locaties en alle vertoningen uitverkocht”, zegt filmprogrammator Kevin Decoster.

Nicolas Vanlerberghe, Kevin Decoster, Kelly Detavernier, directeur Kristof Jonckheere en Wouter Allijns
Nicolas Vanlerberghe, Kevin Decoster, Kelly Detavernier, directeur Kristof Jonckheere en Wouter Allijns © MD

Starten doen we met David Byrne’s American Utopia op dinsdag 20 augustus, gevolgd door Simple Comme Sylvain op woensdag 21 augustus. Daarna geniet je op dinsdag 27 augustus van de animatiefilm voor jong en oud Howl’s Moving Castle en op woensdag 28 augustus van het Oscargenomineerde Past Lives. Tot slot kan je op dinsdag 3 september genieten van The Beekeeper en op woensdag 4 september van de queer tienerkomedie Bottoms.

De deuren van BK6 gaan open vanaf 20:00. De films starten om 21:00. Tickets kan je reserveren via www.buda.be.

Ontmoetingscentra in deelgemeenten

Ook de ontmoetingscentra van Rollegem, Bissegem en Marke kijken uit naar de openluchtcinema. “De vrijwilligers van de OC-raden zetten er dit jaar opnieuw hun schouders onder. Het zijn allemaal heel recente topfilms die getoond worden”, zegt Wouter Allijns, schepen van Ontmoetingscentra en Deelgemeenten.

In de binnentuin van OC Rollegem wordt op vrijdag 5 juli om 22 uur Barbie vertoond. Op vrijdag 23 augustus om 21 uur volgt The Beekeeper op het grasplein van OC De Troubadour. De afsluiter wordt Wonka op zaterdag 24 augustus om 21 uur in het park van OC Marke.

Alle info en reserveren via www.kortrijk.be/openluchtfilm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier