ZeeZee L’Amoroso op stadsfestival AMOK in Brugge: “Ik ben fan van Dalida én van Frank Zappa”

De knotsgekke popformatie Zee Skirts. © KAAP
Stefan Vankerkhoven

“Ik ben fan van Dalida én van Frank Zappa”, zegt ZeeZee L’Amoroso. Met zijn kwartet Zee Skirts stelt deze Noord-West-Vlaming, die zijn identiteit geheim houdt, tijdens het Brugs stadsfestival AMOK live zijn tweede plaat ‘Only the bad sleep well’ voor in de kapel van het Jezuïetenklooster.

ZeeZee L’Amoroso, het Noord-West-Vlaamse boegbeeld van het kwartet Zee Skirts, zingt en speelt gitaar en toetsen. Deze beroepsmuzikant creëert doelbewust een mysterie, hij wil zijn echte naam niet kwijt en heeft de drie Gentse musici met wie hij een groep vormt, absolute geheimhouding doen beloven.

Pyjama

Live treden de groepsleden van Zee Skirts op in een pak dat het midden houdt tussen een pyjama en een gevangenisplunje. Tijdens het stadsfestival AMOK, dat KAAP van donderdag 26 september tot en met zondag 5 oktober op diverse plekken in de Brugse binnenstad organiseert, stelt Zee Skirts live zijn tweede plaat ‘Only the bad sleep well’ (in vinyl uit op het Brugse W. E. R. F.-label) voor. Dat gebeurt op donderdag 3 oktober om 20 uur in de de kapel van de Jezuïetenklooster.

Hoe klinkt de band? ZeeZee L’Amoroso: “Ik noem het graag experimentele pop. Er zit speelsheid in onze melodietjes, maar daarachter schuilen speciale sounds en jazzy structuren. Maar ik ben ook beïnvloed door de no wave uit de jaren ‘80 en de psychedelische pop uit de jaren ‘70.”

Japans

“Twee nummers klinken zelfs Japans, het gevolg van twee reizen naar dat land. Kortom: het is allemaal erg eclectisch. En de liedjesteksten? Ik heb me laten inspireren door het feit dat nogal wat muzikanten slaapproblemen hebben..”

Het concert van Zee Skirts is een van de vele activiteiten tijdens AMOK, waarvoor KAAP Gerd Van Looy als curator aanstelde. Het voormalig Jezuïetenklooster in de Korte Winkel wordt de uitvalsbasis: kunsthal, concertclub en pop-up bar. Het festival wil een ontdekkingstocht worden langs concerten, performances, theater, dans en beeldende kunst. “We tonen wat ‘anders’ is en combineren naar hartlust met wat ‘bekend’ is”, zegt de curator.

Ontdekkingstocht

Wat ‘bekend’ is voor KAAP, blijft een te ontdekken mysterie voor de gewone Bruggeling. Of bent u vertrouwd met artiesten als synthesizer goeroes Lennaert Heyndels en Suzanne Ciari, danseres Anne-Laure Vandeputte en orgelist Maxime Denuc? Julian Sartorius creëert een geluidswandeling. Het trio van Eric Chenaux brengt jazz en avant-pop uit Canada, de Britse band Ill Considered free jazz.

W. E. R. F.-records promoot nog twee andere groepen uit zijn ‘stal’ met concerten: Dries Laheye, bassist bij Stuff., bracht eerder al op het Brugse platenlabel zijn debuut EP ‘Deining’, uit en de Brusselse band Punk Kong nam onlangs ‘Same, but Different’ op: een mix van Afrikaanse blues met krautrock. Ook de Cactus Club biedt een podium tijdens AMOK, voor de concerten van Black Flower en de Boliviaanse Brusselaar Susubrino.

Info: www.amokbrugge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier