Woordkunstenfestival Memento trekt recordaantal bezoekers

Nog nooit vonden zoveel bezoekers de weg naar Memento. © GF
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Het Woordkunstenfestival Memento organiseerde 3 dagen lang in totaal 35 activiteiten op verschillende locaties in Kortrijk. Samen konden ze op ruim 3.100 bezoekers rekenen. Dat is bijna een verdubbeling van het bezoekersaantal in 2023.

Curator en Letterzetter van Kortrijk Astrid Haerens legde samen met x-aantal Letterzetters en woordkunstenaars een mooi parcours af. Zij zelf beet de spits af met ‘Over touwfiguren’, een zelfgeschreven tekst over het door haar gekozen thema ‘Spelen’. “Jaar na jaar bereiken we meer mensen uit diverse doelgroepen en dat is ook ons doel: literatuur en woordkunst toegankelijk maken voor iedereen. Memento biedt steeds een ruim aanbod met voor iedereen. Het Zesde Metaal en Wouter Deprez & Tcha Limberger waren dit jaar de publiekstrekkers, maar tegelijk vonden heel wat mensen ook hun weg naar de iets minder bekende auteurs en artiesten”, duidt schepen van Cultuur Axel Ronse.

De concerten waren al een tijdje uitverkocht. Maar ook de tentoonstellingen, auteursgesprekken, poëzieperformances en het kinder- en jeugdprogramma brachten veel mensen op de been. De talenten uit het Collectief Letterzetters publiceerden ook een nieuw Mementoboek met eigen teksten. De tentoonstellingen lopen nog door tot eind maart, onder meer in MAST art Gallery, 4n20 Ruimte voor Kunst, Texture en een van de Broeltorens. In 2025 bestaat Memento 10 jaar. Memento 2025 heeft plaats op 14, 15 en 16 maart 2025.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier