WIK-feest doet basketbalzaal Koninklijke Stallingen tweemaal vollopen: “James Ensor als rode draad doorheen gym- en dansspektakel”

Honderden WIK-leden en -medewerkers zorgden voor een grandioos feest. © Dirk Denys
Redactie KW

600 deelnemers, 140 trainers en bestuursleden en 80 medewerkers van Gym- en Dansclub Willen is Kunnen (WIK) stonden vorig weekend in voor een hoogstaand gym- en dansspektakel. De basketbalzaal in de Koninklijke Stallingen was tweemaal tot de nok gevuld. Een unicum.

Gym- en Dansclub Willen is Kunnen vormt met om en bij de duizend leden de grootste Oostendse sportclub. De sportievelingen en muzikanten toonden hun talenten waarbij ze hun passie voor sport en muziek konden uiten en delen met het thuispubliek. “Je kan niet geloven hoe heerlijk het bij hen aanvoelt om een trilling door de zaal te voelen gaan bij een mooie uitvoering of act en deze door een warm applaus wordt ondersteund”, klinkt voorzitter Erwin Delie.

Het vermaarde showkorps WIK gaf het event nog extra glans. De show had als rode draad James Ensor. “We hadden het decor laten maken door kinderen van de Vrije Basisschool Sint-Andreas Stene. Met heel veel enthousiasme hadden zij met hun leerkrachten de hele wand versierd en dan hadden we onze acteur Dirk Colpaert die als James Ensor tussen de nummers door en ook erin aan bod kwam”, aldus ondervoorzitter Ann Plaieser. Het WIK Feest! vroeg veel voorbereiding. Vanaf januari kwam voor de vele leden alles in een stroomversnelling. “De groepen begonnen dan aan hun nummer te werken. Sommige moesten ook samenwerken.”

36 nummers

“In totaal hadden we 36 nummers om op te voeren. Die zijn ook allemaal apart gerepeteerd geweest in de week voor de shows.”

Het was de afsluiter voor WIK van een succesvol jaar, zowel in competitie als qua aantal leden. Het WIK Feest! werd voor iedereen uiteindelijk de kers op de taart. “Er zijn nu nog twee weken les, voor alle recreatieve groepen waarbij er ook probeerlessen zijn voor wie na het zien van ons feest graag eens iets wil uitproberen. De competitiegroepen trainen nog iets langer om dan in juli een pauze in te lassen. Op 2 september start de volledige werking weer op.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier