Weer geen Zonnebatjes in Zonnebeke

De Zonnebatjes zullen nog een jaartje opschuiven.© NVZ
De Zonnebatjes zullen nog een jaartje opschuiven.© NVZ
Redactie KW

Net als vorig jaar gaan de Zonnebatjes in Zonnebeke niet door. Voor het tweede jaar op rij is de coronapandemie de grote spelbreker.

De Zonnebatjes zijn al jaren de topper op de Zonnebeekse activiteitenkalender. Met het foodtruckfestival op vrijdag, de schlagerparade op zaterdag en de braderie op zondag lokken de Zonnebatjes tienduizenden bezoekers in het eerste weekend van juni. “ Het coronavirus blijft ons sociale leven on hold zetten en het blijft onduidelijk hoe het virus zich de komende maanden verder zal ontwikkelen”, zegt Kristof Noyez, voorzitter van het Batjesplatform vzw.

Jaar uitstel maar…

“We hebben zo lang mogelijk gewacht om de knoop door te hakken, maar we zien geen enkele mogelijkheid om de Zonnebatjes dit jaar op een veilige manier te kunnen organiseren. Tijdens onze online meetings onderzochten we meerdere pistes en bekeken we ook de mogelijkheid om bepaalde ‘light versies’ op poten te zetten. Daarenboven is er op vandaag ook geen enkele zekerheid dat die light versies zouden kunnen plaatsvinden, waardoor we liever meteen gewoon alles een jaartje uitstellen.”

… geen afstel

“Het is natuurlijk jammer voor alle betrokken partijen: deelnemers, artiesten, sponsors, vrijwilligers en onze 30.000 bezoekers”, gaat Kristof verder. “Voor velen zijn de Zonnebatjes een jaarlijkse traditie waar steevast naar uitgekeken wordt. Hoe leuk de Zonnebatjes ook zijn, veiligheid en gezondheid komen op de eerste plaats. De Zonnebatjes worden verplaatst naar volgend jaar en vinden naar jaarlijkse gewoonte plaats het eerste weekend van juni. We roepen dan ook op om nu al 3, 4 en 5 juni 2022 met stip in de agenda te noteren: de roaring twenties, die zullen namelijk verbleken tegenover het feest dat wij dan zullen geven!” (NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.