Vlaamse Kermis op Sint-Jozefsparochie in Tielt pakt uit met bingo-avond

© wme
Redactie KW

Op vrijdag 30 juni en op zaterdag 1 en zondag 2 juli wordt al voor de 66ste keer feest gevierd op de Sint-Jozefparochie in Tielt. Vaste ingrediënten als de vinkenzetting, de seniorennamiddag en de champagneruilbeurs zijn terug, al krijgt de Walk & Run geen vervolg. In de plaats daarvan wordt een bingo-avond georganiseerd.

Onder de noemer ‘Zomerss Zaligheden op Sint-Jozef’ heeft de werkgroep vzw Zorgend Voor terug een mooi programma klaar. De uitvalsbasis wordt opnieuw een grote feesttent in de Oude Pittemstraat 1. Op vrijdag 30 juni wordt het startschot gegeven met een vinkenzetting, gevolgd door een seniorennamiddag met een optreden van Greg. Vanaf 17 uur is er een pastakaarting. Helemaal nieuw is dat er ‘s avonds niet langer gewandeld of gelopen zal kunnen worden voor Poesbier. In de plaats daarvan wordt er vanaf 19 uur een grote bingo-avond georganiseerd.

Ook voor jonge gezinnen

“De hype van het wandelen en lopen in de nasleep van corona is ondertussen wat voorbij en we vonden dat het tijd was voor iets anders”, legt Dave Buyck van de werkgroep uit. “Daarom vervangen we de Walk & Run door een grootste, kindvriendelijke bingo-avond. Bingo wordt misschien vaak geassocieerd met oudere mensen, maar hiermee mikken we echt wel op jonge gezinnen ook. In onze buurt wonen veel mensen met kinderen en van een spelletje bingo kan jong en oud perfect samen genieten. Bovendien hebben we een schitterende prijzenkast.”

Champagnecapsules

Op zaterdag gaan de feestelijkheden verder met het traditionele ontbijtbuffet vanaf 8 uur, gevolgd door een ruilbeurs van champagnecapsules. ‘s Avonds is er een kaas- en wijnavond. Op zondagvoormiddag tot slot is er opnieuw de eucharistieviering die opgeluisterd wordt door het koor Amuzang. Nadien is er een zomers eetfestijn. Het hele weekend lang kunnen geïnteresseerden ook terecht in de Sint-Jozefswinkel, waar een tombola loopt. De organiserende vzw geeft nog mee dat men alle vrijwilligers en helpende handen dankbaar is voor de inzet. (SVA)

Inschrijven voor Bingo-avond kan viabuyckdave@hotmail.com. Een kaartje kost 2,5 euro. Wie wil genieten van het ontbijtbuffet kan terecht op 0471/99.97.15. Voor de kaas-en wijnavond is dat op 0495 64 86 40. Inschrijven voor het zomers eetfestijn op zondagnamiddag kan via 0473 83 05 71. Meer info op de facebookpagina van de vzw Zorgend Voor.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier