Van brullende gitaren tot de opzwepende beats van enkele gekleurde en compleet absurde DJ’s? Dag twee van Het Schippersweekend wist op enkele uren tijd verschillende generaties te verenigen met één en dezelfde boodschap: Lauwe houdt van muziek!
Het Schippersweekend? Dat is meer dan alleen maar muziek tot in de vroege uurtjes van een weekenddag. Zaterdag openden de deuren van de weide reeds in de namiddag, om er alle deelnemers van het traditionele petanquetoernooi te verwelkomen. Traditie, misschien wel het understatement van de eeuw, want in amper een minuut waren alle plaatsen voor deze competitie van de ijzeren ballen uitverkocht. Van de cochonnet tot éclater? Het waren woorden die meer dan eens op de pentaquebanen van Hoeve Delaere te horen waren. Terwijl de titanen van de ‘jeu de boules’ het beste van zichzelf gaven, konden de allerkleinsten genieten van speeltuigen en springkastelen. De sleutel tot het succes van Het Schippersweekend is en blijft nog steeds de centrale rol van het familiegevoel in het geheel.
Rond 18 uur werd het familiale speelterrein dan weer omgetoverd tot een rasechte festivalweide. Waar vrijdag nog in het teken stond van een zachte en melodische opwarming, werd zaterdag gekozen voor het hardere werk. De rekels in pyjama van The Guru Guru hadden de eer het volk op te warmen, waarna Captain Kaiser ervoor zorgde dat iedereen wakker werd. Koud voor de tijd van het jaar? Aan de zanger van de punkband, die met ontbloot bovenlijft als een ware brulboei over het podium schoof, zal het alvast niet gelegen hebben.
Alle leeftijden
De weide voor het podium stond ondertussen, niet geheel toevallig, propvol. Zaterdagavond werd het moment dat Noordkaap hun laatste concert van hun zomertour speelde, waarbij Lauwe als decor werd uitgekozen. Dat er op feesten en meezingen geen leeftijd staat, werd op dat moment levendig duidelijk. Van tieners tot mensen die al de pensioenleeftijd hadden bereikt. Wanneer Satelliet Suzy te horen is, dan is luidkeels meezingen een absolute vereiste. De afsluit van het podium was voorbehouden voor Salut C’est Cool. Het Parijse techno-kunstproject kon, dankzij hun bizarre en meeslepende beats, de weide meer dan een uur lang aan het springen krijgen. Wat ze precies wilden vertellen met hun slogan ‘dit is de god van de blokfluit’ was niet geheel duidelijk, al lagen de meer dan duizend dansende festivalgangers er niet wakker van.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier