Tweedaags ‘Montmartre’ in Ruiselede is onverhoopt succes

Ruiselede was artistiek goed vertegenwoordigd met onder meer Anne-Marie Compernolle, Ann Biebuyck, Ronny Coene en Roseline Smeesters. (Foto GGM)
Georges Gielen
Georges Gielen Medewerker KW

De tweedaagse kunstmarkt ‘Montmartre’ in zaal Sport en Spel aan de Tieltstraat werd dit weekend een onverhoopt succes. “Een super-ervaring, er is zowat op elke stand verkocht”, juicht de tevreden organisator Lisa-Marie Billiet, die met haar recent opgericht kunstcollectief Art Blanche voor een nieuw creatief élan zorgt in Ruiselede.

Nog voor schepenen Ilse Volcke, Frans Debouck en Linda Wyckstandt op zaterdag 17 februari plechtig het lint konden doorknippen voor de plechtige opening, kon organisator en kersverse Krak van Ruiselede, Lisa-Marie Billiet (27), tevreden terugblikken. De zaal Sport en Spel was in geen tijd volzet met maar liefst 23 kunstenaars en er stonden al een half dozijn kandidaten op een wachtlijst. “Het resultaat overtreft alle verwachtingen”, laat Lisa-Marie zich graag ontvallen. “Op sommige momenten stonden alle tafels propvol toeschouwers, van de 150 tombola-prijzen zijn er amper een 30-tal over, zoveel is er gekocht.”

“Het resultaat overtreft alle verwachtingen”

Gezellig

In haar openingswoord liet schepen voor cultuur Ilse Volcke een welgemeend proficiat horen aan Lisa-Marie Billiet, die haar kunstcollectief Art Blanche amper een jaar geleden oprichtte. Haar eerste initiatief ‘Gluren bij Kunstburen’ was vorig jaar meteen een schot in de roos en dat is met de tweedaagse kunstmarkt ‘Montmartre’ niet anders.

“Montmartre is een gezellig klinkend initiatief waarin 23 kunstenaars, elk met hun eigen talent, het beste van zichzelf geven”, aldus Volcke. “Dit is zonder meer een mooie aanvulling in het culturele aanbod.” Logisch dat de zaal Sport en Spel niets dan lachende gezichten toonde en opvallend veel belangstellende bezoekers.

Gluren bij kunstburen

Later op het jaar volgen er nog enkele culturele evenementen. Zo bereidt Art Blanche een groepsexpo voor in Hostens Molen van 1 tot 7 juli en is Lisa-Marie Billiet volop bezig met de voorbereidingen voor de tweede editie van ‘Gluren bij Kunstburen’ op 26 en 27 oktober. Nu al staat vast dat ‘Montmartre’ volgend jaar terugkomt, als vast cultureel evenement tijdens het laatste weekend van de krokusvakantie. (GGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier