Traditionele ingrediënten kruiden Wielsbeekse Feesten

Tal van organisaties en instanties werken mee aan de feesten. © foto Frank
Frank Meurisse
Frank Meurisse Medewerker KW

De Wielsbeekse Feesten 2023 staan voor de deur. Ze zijn samengesteld uit de traditionele ingrediënten. “Het is een mooi programma geworden”, verzekeren schepenen Daisy Haydon en Rachida Abid. “Er is voor elk wat wils.” De Wielsbeekse Feesten vinden plaats van 1 tot en met 3 september.

Tal van organisaties en instanties werken mee aan de feesten. De bib mag vrijdag de spits afbijten, want al om 9 uur start er in de Bibox een verkoop van boeken die uit de bibliotheekcollectie verdwijnen. De boekenverkoop duurt tot 21 uur, en vanaf 18.30 uur baadt de bib zelfs in een nocturnesfeertje. “Wie dan een bezoekje brengt, krijgt een gratis bibtas”, zegt schepen Daisy Haydon.

Fijnproevers

Tegen die tijd is de traditionele avondmarkt al volop aan de gang. De markt wordt dit jaar geopend door Harmonie De Ware Vrienden. “De multiculturele werkgroep verwelkomt fijnproevers om te genieten van diverse gerechten, waarbij vrijwillige bijdragen worden ingezameld voor een goed doel”, legt schepen Rachida Abid uit.

“Al van in de namiddag wordt gestart met de bereiding van de hapjes. Op zaterdag 2 september barst het feest los met een reeks gevarieerde activiteiten. Van 14 tot 16 uur organiseert Chiro Kris-Kras een minifuif voor maxipret. “Hierop kunnen de kleintjes (6-12 jaar) dansen en spelen”, klinkt het bij de Chiro.

Obstakelrun

Terug van weggeweest is de obstakelrun Strong Wielsbeke. Tussen 14 en 17 uur kan je deelnemen aan uitdagende obstakels. Elk van de Wielsbeekse wijken neemt een obstakel voor zijn rekening. Inschrijven kan nog ter plaatse op de kasteelweide. Op diezelfde locatie staat de Pretcamionette klaar met leuke activiteiten aan boord.

Om 18 uur gaat het Happy Hour van start, eveneens op de kasteelweide. “Letterlijk twee drankjes halen en slechts één betalen”, verzekert schepen Haydon.

Met die drankjes in de hand kan je vervolgens genieten van optredens. Eerst klimt De Bende op het podium, daarna is het aan Fons & Die Van Ons. Een tombola en vuurwerk sluiten het zaterdagse deel op de kasteelweide af. Even verderop in de oude sporthal is er nog de Big Bangfuif van Chiro Aktivo.

Voor de zondagse activiteit zorgt jeugdhuis Contrast. “Met ons nieuwe bestuur willen we het jeugdhuis weer op de kaart zetten”, klinkt het. “We organiseren een streekbieren wandel- en fietstocht. Inschrijven kan tussen 8 en 16 uur. Afronden gebeurt bij een lekker streekbiertje. We zorgen ook voor kinderanimatie.”

Kermis

De kermis, die drie dagen lang staat opgesteld rond de Markt, maakt het plaatje van de Wielsbeekse Feesten compleet.