Tractors helpen campers en caravans van campingterrein bij uittocht Festival Dranouter: “Modder of niet, we komen terug”

De organisatie zette tractors in om de campers en de caravans van de site te helpen. © CM
Redactie KW

Op de ‘Stille Camping Zone’, een terrein van Festival Dranouter waar gezinnen konden overnachten, zette de organisatie maandag tractoren in om de caravans en campers van het terrein te helpen. Door de regen van de afgelopen dagen was de afrijstrook op de camping in een modderpoel herschapen. “Modder of niet, we komen volgend jaar zeker terug”, klinkt het bij een koppel uit Assebroek.

Op de ‘Stille Camping Zone’ in Dranouter bevonden zich afgelopen festivalweekend bezoekers die veelal samen met hun kinderen van het festival kwamen genieten. Vaak overnachten ze daarbij in een caravan of een camper. Op het terrein bevonden zich in totaal zo’n 300 voertuigen en die moeten vandaag in de loop van de dag allemaal van het terrein. Omdat de afrijstrook van de camping door de regen van afgelopen weekend nogal modderig bijlag, zette de organisatie tractors in om de campers en de caravans van de site te helpen. Die werden tot bij de uitgang gesleept zodat ze vanaf daar zonder problemen konden vertrekken.

Leuk weerzien

Bert Sticker (42) uit Ieper werd op die manier geholpen. Bert was samen met zijn vrouw sinds donderdag op de ‘Stille Caming Zone’. Hun dochter kwam hen twee dagen achterna. “Het is sinds mijn zestiende, met de KSA van Poperinge, dat ik naar hier kom. Het is altijd een leuk weerzien met de vrienden van toen. Door corona bleven we niet meer overnachten, maar ik wou dat graag opnieuw doen. Mijn vrouw stelde als voorwaarde dat we dat met de caravan zouden komen.”

“Het was natuurlijk een beetje vettig met de modder, maar het was echt tof” – Stefaan Van Nieuwkerke

“Het plan was eigenlijk om zondag al huiswaarts te vertrekken, maar door de regenval en de daarbij gepaarde gaande lichte chaos was het moeilijk om weg te geraken. We besloten dan maar om nachtje langer te blijven. Omdat ik met mijn wagen niet op het terrein mocht, hielp de tractor onze caravan van de weide. Een mooie service, want wie weet hoe lang we daar anders nog hadden gestaan.”

Regen

Stefaan Van Nieuwkerke (57) en zijn partner Marleen (58) uit Assebroek waren met een bestelwagen naar de ‘Stille Camping Zone’ afgezakt. “Ook wij zijn hier van donderdag. In het verleden kwam ik met een groep van de krachtbalclub Sint-Michiels, met daarbij nogal wat jongeren. We komen hier zeker al 10 jaar en vroeger overnachtten we op de gewone camping. Met wat ouder te worden verhuisden we naar de stille camping, omdat je daar vanaf 23 uur rust hebt. Het was natuurlijk een beetje vettig met de modder, maar het was echt tof. Mensen zijn echt vriendelijk en je hebt hier koffie en koeken ’s morgens. De regen was natuurlijk een beetje een domper op het humeur van sommigen, maar soit.”

“We waren deze ochtend al wat vroeg wakker. De medewerkers hadden me gezegd dat ze vanaf 9 uur zouden beginnen met de tractors. Vijf na negen was het al aan mijn beurt. Ik kan dus echt niet klagen. Ik wou het niet riskeren om op eigen kracht naar buiten te rijden, want voor je het weet, zit je vast en hou je iedereen op. Dat kan de bedoeling niet zijn.”

De organisatoren lieten geen wagens op het campingterrein toe, zodat alles beheersbaar bleef. Auto’s en bestelwagens die op eigen kracht konden vertrekken, mochten dat wel doen. “Modder of niet, wij komen volgend jaar in ieder geval terug”, aldus nog Stefaan en Marleen.