The Crystal Ship 2021 loopt van stapel

© (Foto ML)
© (Foto ML)
Redactie KW

Het coronavirus nekte ook alle street art activiteiten in de voorbije lente in Oostende. Daarom kon curator Björn Van Poucke van The Crystal Ship pas nu een aantal blanke muren en één plein offreren aan de kunstenaars van deze editie.

Nog tot 21 juni kan je zeven landgenoten aan het werk zien in de Langestraat 6, Konterdamkaai 22, Peter Benoitstraat 77, Vredestraat 35, de hoek van de Vlaanderenstraat en de Langestraat, Sint-Petrus- en Paulusplein en nog een aantal locaties. In juli en augustus komen de acht buitenlandse collega’s dan hun werk presenteren.

Op de NMBS-parking aan de Konterdamkaai 22 zwemt nu al een walvis richting havengeul. Het werk van de Antwerpse street artist DZIA. “Een kunstenaar die een even uniek als opwindend lijnenspel ontwikkelde om met dieren aan de slag te gaan. Dieren die sindsdien op muren prijken in Shanghai, Londen, Tunis en dus nu ook Oostende”, aldus de curator.

Vanaf zaterdag vind je in het Toerismebureau van Oostende een gratis folder met info en locaties van de TCS 2021. Er is ook de app ‘Street Art Oostende’. (ML)

Foto: Street artist Diaz aan het werk op de muur aan de NMBS-parking. (fotoML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier