Terug naar de hoogdagen van Maldegemse discotheek Lamborghieni: “Ook interesse bij jongeren”

De dj’s van toen zijn er alvast helemaal klaar voor. © MIWI
Michel Wijne
Michel Wijne Medewerker KW

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart is Eventhall me het decor voor ‘40 years Lamborghieni’. Vanaf 21 uur staan tal van dj’s uit de tijd van toen er achter de draaitafels. “We focussen op de sound van de jaren negentig en laten de sfeer van weleer herleven”, lacht organisator Björn Van Zundert (48).

Wie jong was in de jaren negentig en ervan hield eens stevig de beentjes los te gooien in discotheek Lamborghieni, houdt het weekend van vrijdag 8 en zaterdag 9 maart beter vrij, want dan zakken tal van grote namen, die er ooit achter de draaitafel stonden, af naar Eventhall me. “Op vrijdagavond verwelkomen we Olivier Pieters, DJ Dré, DJ Tony, Jan Vervloet, DJ Jan, Yargo, Senso, Tommy en C-Jay Bjorn”, vertelt Björn Van Zundert. “En op zaterdagavond staan Kurt Baetens, DJ Dré, Pascal Lacroixx, Tommy, Phil Watts, Sven Lanvin, Reza, Franky Kloeck, Yargo, Semmer en C-Jay Bjorn achter de draaitafel”, aldus Björn.

Community van toen

“Het valt op dat er voor dit soort fuiven ook interesse is van de huidige jeugd. De jongeren van vandaag willen wel eens zien hoe hun ouders in hun tijd de bloemetjes buiten zetten. Verder is het de bedoeling om op onze avonden de community van toen nog eens bij elkaar te brengen en iedereen een leuke en gezellige avond te bezorgen”, aldus Björn.

Een van de dj’s die de jaren negentig in de Lamborghieni van dichtbij beleefde, is André Hamelijnck (60), alias DJ Dré. “Ik draaide er van 1991 tot 1998”, vertelt André. “Alle zaterdagavonden in die tijd waren top. Topplaten uit die tijd? Cameo met Money en Laurent Garnier met The Man With The Red Face vond ik supergoed. Maar dat zijn er maar twee. Het zijn er eigenlijk te veel om op te sommen”, aldus DJ Dré.

Eurodance

Ook Philippe Wattyn (57), alias Phil Watts is op zaterdagavond van de partij. “Begin de jaren negentig scheerde de Eurodance met namen als 2 Unlimited, Technotronic, Captain Hollywood Project en Dr. Alban hoge toppen. Echt wel mooie tijden. Heel leuk dat we die op ‘40 Years’ nog eens kunnen laten herleven”, klinkt het enthousiast.

Meer info en tickets viawww.the-clubs.be en www.eventhall-me.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier