Supporteren voor nationale ploeg kan op Moendial: “Win een ballonvlucht tijdens groepsmatchen van de Duivels”

De organisatoren hebben er goede hoop op dat Moendial tot 14 juli zal duren. © gjz
Geert Vanhessche
Geert Vanhessche Medewerker KW

De Rode Duivels spelen maandag om 18 uur tegen Slowakije hun eerste wedstrijd op het EK Voetbal in Duitsland. Dit betekent meteen ook de aftrap van het EK fandorp ‘Moendial’ in Moen. “Met voor en na de match een dj die voor een ‘Duivelse’ sfeer zal zorgen”, klinkt het bij de organisatie.

Alle wedstrijden van het nationaal elftal zijn in het Millenniumpark in Moen te volgen op groot scherm. Een organisatie van Moen Feest samen met de officiële Rode Duivels fanclub Red Devils Moen.

De succesformule van weleer krijgt dus een vervolg. Velen zullen zich nog de legendarische eerste openluchteditie in de zomer van 2018 herinneren, toen de Rode Duivels brons haalden op het WK in Rusland. In 2021 volgde een coronaproofeditie en de vreemde eend in de bijt was de indooreditie tijdens het ‘winter WK’ van Qatar.

“Gelukkig kunnen we dit jaar opnieuw uitwijken naar het Millenniumpark aan de Vaartstraat in Moen. Een mooi stukje groen gelegen aan het kanaal Bossuit-Kortrijk. Terwijl de ouders onder het mom van een hapje en een drankje genieten van het evenement, kunnen de kinderen klimmen en klauteren op het XXL-springkasteel. Of ze kunnen een balletje trappen op het speciaal aangelegd voetbalveldje. Voor en na de wedstrijden zorgt een dj voor een ‘Duivelse’ sfeer”, zegt woordvoerder Niko Vanderschelden.

De organisatoren doen er nog een schepje bovenop en willen de woningen in Moen zoveel mogelijk in EK-sfeer zien.

“Op de eerste drie matchen van de Rode Duivels is telkens een ballonvlucht voor twee personen te winnen voor wie zijn woning het mooist versiert”, geeft Niko nog mee.

Gratis

Het Millenniumpark is vlot bereikbaar en er is ook voldoende parking voor wie met de auto of de fiets komt.

Het evenement is volledig gratis en duurt zolang de Belgen zich in het tornooi handhaven. De wedstrijdtijden zijn telkens verschillend, meer praktische informatie volgt daarover op de sociale kanalen van zowel Red Devils Moen en Moen Feest. Een uur voor de wedstrijd opent het Millenniumpark telkens ‘zijn deuren’.

Afspraak vanaf maandag 17 juni voor de eerste wedstrijd België – Slowakije vanaf 17 uur.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier