Sterren en kometen op het groepsfeest van Chiro Avelgem

De vorige editie was een enorm succes. © GF
Redactie KW

De Spikkerelle in Avelgem is zaterdag het decor voor het groepsfeest van Chiro Avelgem. Volgens het klassieke concept voert elke afdeling een ‘showtje’ op. ‘Kosmische kameraden’ luidt het thema van dit jaar. Twee uur lang zullen 150 jonge sterren dus schijnen op het podium.

Elke twee jaar slaan de leiders en leidsters van Chiro Avelgem de handen in elkaar. Iedere afdeling bereidt een korte show voor. Die brengen ze zaterdag tweemaal: de eerste als vieruurtje (16:00 uur), de tweede bij het diner (19:00 uur). “het is een traditie die heel veel volk lokt”, vertelt hoofdleidster Emma Declerck.

Afterparty

In 2022 was het thema: ‘ONtSPOORT’, verwijzend naar een magische poort die normale dingen in Avelgem op zijn kop zette. Zowel dansoptredens als toneelstukken passeerden de revue. Ook dit jaar brengen ze weer dezelfde succesformule, maar deze keer in een buitenaards jasje. Chiro Avelgem gaat op ontdekkingsreis door de ruimte opzoek naar ‘kosmische kameraden’. “En daar kruipt tijd in”, zegt Emma. “Vanaf september zette een werkgroep de koppen al bij elkaar om de grote lijnen uit te stippelen. Het is dan aan iedere afdeling om hun afdelingsnummer tot in de puntjes voor te bereiden.” Ongeduldige sympathisanten vingen deze maand al een voorproefje op aan het chirolokaal, want de zondagen in februari waren steevast gereserveerd om de laatste puntjes op de i te zetten.

Na de laatste show voorziet Chiro Avelgem ook nog een hapje en een drankje. “Iedereen die dat wenst kan nog eens passeren in onze bar. En de plakkers kunnen zelf de beentjes losgooien op onze afterparty”, aldus Emma. Jeugdhuis Krak in Avelgem blijft zelfs speciaal gesloten. Op die manier verwelkomen ze ook wat Avelgemse jeugd die opzoek is naar een feestje. De opbrengst van het evenement gaat integraal naar de wekelijkse werkingen en de kampen. “Het wordt buitenaards fantastisch”, sluit Emma af. (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier