‘Ride for Joren’ voor het eerst ook met wedstrijdbier ‘Koersmoatje’

Vlnr. Delphine Degroote, Sofie Suestrone, Philip De Langhe, Jonas De Langhe, Bieke De Langhe en Jelle Touquet. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Vrijdag 21 juni wordt het wielercriterium ‘Ride For Joren’ voor de vierde keer gereden. Naar verwachting zullen 50 renners aan de start verschijnen. Liefhebbers zullen voor het eerst ook kunnen proeven van het exclusieve ‘Koersmoatje’, bier dat speciaal voor de gelegenheid werd gebrouwen.

Het begon als een verwerkingsproces, een moment van rouw en het groeide uit tot een incontournable binnen de wielerwereld. Na het plotse overlijden van Joren Touquet in 2019, besloten zijn broer en enkele vrienden een wielerwedstrijd te organiseren. Joren was een gedreven en vooral getalenteerde wielrenner, en op die manier wilden ze hem herdenken. “Ondertussen zijn we aan onze vierde editie toegekomen”, klinkt het bij Jelle. De broer van de helaas overleden Joren, is nog steeds een van de motoren van de wedstrijd. “Op vrijdag 21 juni worden de straten rond de Wevelgemse Wijnberg het strijdtoneel voor koerstitanen. Alle deelnemers moeten 35 ronden rijden, goed voor een parcours van 68 kilometer en het zal een ware uitdaging zijn. Ze racen door de wijken en moeten veel bochten incasseren. Het zal dus een uitdagend criterium worden.”

Op en rond het parcours wordt ook voor voldoende animatie gezorgd. “Wie op zoek is naar ambiance die dag, kan al vanaf 17hr30 bij Ride For Joren terecht. Ze kunnen de renners zien inschrijven en er zal ook een band live muziek brengen. Om 19 uur starten de renners dan, sportievelingen uit de categorie elites zonder contract en beloften. Er verschijnen 50 atleten aan de start, dat is het maximum dat we kunnen toelaten.”

Nieuw dit jaar is dat mensen ook zullen kunnen proeven van ‘Koersmoatje’, een bier dat speciaal voor de wedstrijd werd gebrouwen. “We kochten ooit een boek over hobbybrouwen voor mijn schoonbroer. Hij werd meteen door de biermicrobe gebeten en begon in zijn garage te experimenteren. Eenmaal de smaak op punt stond, zijn we dan naar een grote brouwerij geweest, waar we 10 bakken hebben laten brouwen. Het is een biertje van 5,7 graden dat makkelijk drinkt. Nu serveren we het enkel op de koers, maar als het aanslaat kunnen we misschien wel een grotere oplage laten maken.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier