Ostend Beach lokt 25.000 bezoekers

Ostend Beach festival in Oostende. © BELGA

Het driedaagse dancefestival Ostend Beach heeft deze editie 25.000 festivalgangers over de vloer gekregen. Dat zegt mede-organisator Kevin Beirens zondagavond op de laatste festivaldag. Onder meer dj’s Used, Average Rob en Dimaro zakten af naar de badstad.

Het festival ging donderdag eigenlijk al van start met een eerste editie van ‘Summerlove’. “Dat was al een succes en er zakte een heel divers publiek af voor onder meer Pommelien Thijs”, zegt Beirens. Ostend Beach zelf ging vrijdag van start met regen. “Maar dat heeft de festivalgangers niet afgeschrikt. Het publiek kwam wat later aan, maar er was een pak sfeer.” De eerste festivaldag werd afgesloten met Average Rob en Omdat Het Kan.

Zaterdag was volgens de organisatie de drukste dag. “Ook het weer viel zaterdag goed mee.” Het publiek kon genieten van sets van Dave Lambert, dj Licious en Dimaro. Zondag kwamen Jeroen Delodder, Sam Divine en Armand van Helden. Die laatste sluit het dancefestival af.

Volgend jaar vindt Ostend Beach plaats op zaterdag 12 en zondag 13 juli. “Vrijdag 11 juli willen we Summerlove opnieuw organiseren met de focus op families. Zo kan Ostend Beach plaatsvinden in het weekend”, zegt Beirens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier