Oostends carnavalsseizoen gaat van start met vedetteshow in Wellington

De opening van het Oostends carnaval met afscheidnemend prins Mario Ureel, schepen Maxim Donck, de voorzitters van de Orde van Wullok, de Orde van de Blues Boys en het Hof der Prinsen. © FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Donderdag 11 november om klokslag 11.11 uur werd, zoals de traditie het wil, het feestlint geknipt en werd het Oostendse carnavalsseizoen 2021-2022 ingezet. Dat in aanwezigheid van de 300 carnavalisten van de Oostendse carnavalsverenigingen. Bij gebrek aan kandidaat-Prinsen en -Prinsessen wordt het accent gelegd op de show met optredens van Sergio, dj’s Viktor Verhulst, Kobe Ilsen en The Romeo’s.

“De Wellington heeft ons verzekerd dat deze Carnaval Countdown kan doorgaan in veilige omstandigheden, met de nodige ventilatie en daarom zijn we doorgegaan met ons evenement”, legt Maxim Donck, schepen van Feesten, uit.

Warme oproep

“We zijn tevreden dat er al 300 carnavalisten aanwezig zijn voor de opening. We verwachten nog veel muziekfans voor de optredens van onze grote vedetten. Ik doe langs deze weg nog eens een warme oproep naar eventuele kandidaat-Prinsessen en -Prinsen. Carnaval in Oostende leeft nog altijd en het is onze bedoeling nog meer mensen warm te maken voor deelname aan de festiviteiten van de carnavalsgroepen.”

Glenn Dangreau, voorzitter van de Orde van de Kloeffe, straks 65 jaar jong, betreurt het feit dat er geen kandidaten zijn voor de Oostendse kroon, maar voor hem is dat nog geen reden om ermee te kappen.

Feest

“Na regen komt altijd zonneschijn”, grapt Dangreau. “Op vrijdag 18 februari pakken we uit met een nieuwe Shownacht, zonder Prins Carnaval, maar met veel artiesten: Tielens & D’Haeze, Luc Caals en uit Nederland, Mart Hoogkamer, die een gigantische carnavalshit scoort met Ik Ga Zwemmen. We sluiten af met dj Dimaro. We organiseren een feest en willen niet langer afhangen van de fans van eventuele kandidaten. Tijdens het carnavalsweekend, begin maart, gaan alle activiteiten door, ook zonder Prins. Misschien kunnen we, ter gelegenheid van ons 65-jarig bestaan, onze ex-Prinsen eens extra vieren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.