Ook Frietrock in Ieper krijgt extra steun door annulatie Rimpelrock

Een beeld van Frietrock in 2018.©Archief Eric Flamand
Een beeld van Frietrock in 2018.©Archief Eric Flamand
Redactie KW

Vijf extra organisaties hebben in het kader van de projectoproep ‘Flanders Is A Festival’ nog steun ontvangen om hun festival deze zomer coronaveilig te organiseren. Door de annulatie van Rimpelrock was er 312.000 euro vrijgekomen. Ook Frietrock in Ieper krijgt een deel van de koek.

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) maakte het nieuws zaterdag bekend. Met het project ‘Flanders is a festival’ wil de overheid organisatoren financieel ondersteunen om hun festival op een vernieuwende manier én coronaveilig te laten plaatsvinden. Van de 111 organisatoren die na de projectoproep een aanvraag indienden, kregen 70 al Vlaamse steun. Met 500.000 euro is Pukkelpop de grootste begunstigde. Maar er wordt ook geld uitgetrokken voor Theater aan Zee, Boomtown Festival, Rock Ternat, de Antwerp Pride 2021 en tientallen andere, kleinschaligere evenementen.

De organisatie van Rimpelrock had een steunaanvraag ingediend voor 312.500 euro en kreeg een positieve evaluatie van de jury. Na de goedkeuring heeft de organisatie beslist om alsnog een jaar over te slaan waardoor het steunbedrag dat voor Rimpelrock was vrijgemaakt opnieuw ter beschikking kwam. Daardoor krijgen vijf festivals die een positieve score kregen maar net naast steun grepen, nu toch financiële hulp.

Het gaat om BreekOut Festvival in Bree (75.000 euro), Jones Zomerbar in Schilde (54.000 euro), CCV FRIETROCK 2021 in Ieper (75.000 euro), Flashback Festival in Lommel (75.000 euro) en Bal National & Resto national in Brussel (25.000 euro). (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier