Onder De Shelter ‘24 pakt uit met muziek en comedy

Ridefort ‘23 werd omgedoopt tot Onder De Shelter ‘24. © GST
Redactie KW

Toen de Vrienden van het Live Lied vorig jaar uitpakten met Ridefort ‘23 bleek dat nogal wat mensen nooit op de festivalweide waren geraakt.

Kleppers als Raymond van het Groenewoud en Yevgueni schitterden op het grote podium, maar de gezelligheid op het speelplein, met de food- en drankstandjes in de buurt, overheerste alles. Veel mensen bleven daar in de schaduw hangen, ‘onder de shelter’. Dit jaar wordt er daarom drie keer zoveel shelter voorzien en krijgt het muziekgebeuren toepasselijk de naam Onder De Shelter ‘24.

Comedy

Er wordt opgewarmd onder het afdak vanaf 10.30 uur met de plaatselijke fanfare St-Cecilia. Vanaf 11 uur volgt er stand-up comedy met Rik Schrauwen en Piet De Praitere, ooit de OCMW-voorzitter uit Bevergem. Drumline Agogo van de Konkinkijke Harmonie Deugd Baart Vreugd uit Waardamme geeft om 12.30 uur van jetje. Dit gaat gepaard met de opening van de foodstandjes. Om 13.30 uur kan er genoten worden van Amerikaanse country van The Rusty Zippers. De 60-koppige Propere Fanfare van de Vieze Gasten, zopas nog in eigen stad heel succesvol op de Gentse Feesten, brengt vanaf 14.45 uur een optreden in twee delen. Tussendoor maak je kennis met de Zwevezeelse band Final Straits. Zij brengen een uur lang hits van Dire Straits.

Om 18.30 uur wordt er afgesloten met Cabana Belgicana. “Een nog wat onbekende naam, maar we willen ons publiek laten kennismaken met sterke nieuwe acts. De namen van de acht groepsleden zijn niet min, met onder andere Johan Heldenbergh, Roland van Campenhout en Nils De Caster. Voor het publiek een knipoog naar The Broken Circle Breakdance Bluegrass Band”, zegt de organisatie. Er is ook een beeldententoonstelling en kinderanimatie met onder meer springkastelen.

Onder De Shelter ‘24 gaat door op zondag 1 september op het terrein Schrauwen Groen bij De Oranjerie. Gratis inkom. Enkel toegang via de St-Elooisstraat 80.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier