Noor Vaneenooghe is zestigste Tineke van Heule

Noor Vaneenooghe is verkozen tot Tineke van Heule. Eerste en tweede eredame zijn Jana Vandersteene en Gaille Naessens. © Kurt De Schuytener
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

In een tot de nokvolle tent is Noor Vaneenooghe (18) zopas gekroond tot het zestigste Tineke van Heule. Ze mag het komende jaar Heule vertegenwoordigen en wordt daarbij bijgestaan door eerste eredame Jana Vandersteene (19) en tweede eredame. Gaille Naessens (20). “Een prachteditie met meer dan 35.000 uitzinnige feestvierders, zeven sterke kandidates en een prachtig kersvers Tineke van Heule. We kunnen terugblikken op een meer dan geslaagde editie van de Tinekesfeesten”, aldus voorzitter Phaedra Hoste. Juryvoorzitter Erik Burke voegde eraan toe: “Wie hier durft deel te nemen, is sowieso al gewonnen.”

Noor Vaneenooghe is de dochter van vader Wim (50) en Mieke Denuwelaere (44) en heeft drie zussen Anna (11), Finn (16) en Jona (20). Noor is leidster bij Chiro Stine. Ze liet de feesten op haar afkomen en zou wel zien wat het gaf. “Ik kom elk jaar en wou dit verkiezingsavontuur nu zelf als kandidaat beleven”, zegt Noor. Noor heeft er amper woorden voor. “Dit is een weekend om nooit te vergeten.”

Jubileumeditie

Het jubeljaar mocht iets speciaal zijn en dat was het ook. De allereerste verkiezing van de ‘Kinnekes van Heule’, de speciale editie van Friday Beats, de eerste editie van Mini Beats met Samson & Marie waren allemaal direct een schot in de roos. De werkgroep bezorgde Heule een ‘special editie’. Weer of geen weer, Heule feest! Overal ambiance troef.

Met het kersverse Tineke van Heule en haar eredames eindigt de zestigste editie van Heules grootste volksfeest. De zestig kaarsjes zijn uitgeblazen, Heulse hoogdagen zijn voorbij en de prijzen zijn uitgedeeld. Zaterdag 14 september volgt de officiële aanstelling in OC De Vonke en valt met het vuurwerk in het Tinekesbos traditiegetrouw het doek knallend over de feesten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier