Miet Sinaeve overwon borstkanker en viert dat met Dave & Alistair op Festival Dranouter: “Als dat geen reden is om een feestje te bouwen”

Miet Sinaeve viert feest met Dave & Alistair op Festival Dranouter. (Foto TOGH) © TOM GHEERAERT
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Miet Sinaeve (54) uit Zuidschote liep vorig jaar nog rond op Festival Dranouter met een kale knikker door de chemobehandelingen die ze kreeg voor haar borstkanker. Eén jaar later heeft ze haar krullen terug en zien de prognoses er goed uit. Reden genoeg om samen met Dave & Alistair – de Dranoutertypetjes van Kartje Kilo een feestje te bouwen op de laatste dag van het festival.

Op 14 maart 2023 kreeg Miet Sinaeve, echtgenote van Bart Jansegers en mama van Seppe, Siebe en Kato, de diagnose borstkanker. Toch wilde ze dat jaar Festival Dranouter niet missen. “Ik was volop in mijn chemobehandeling en Festival Dranouter was net tussen twee beurten”, vertelt Miet. “Ik voelde me goed en aangezien ik al jaren kom, dacht ik: ik ga er gewoon naartoe en we zien wel of het meevalt. Uiteindelijk ben ik zelfs twee dagen gekomen. Ik had er echt van genoten. Ik kreeg veel reacties van mensen die verrast waren dat ik ondanks mijn ziekte toch naar het festival kwam. Maar waarom niet? Je moet je ook niet laten tegenhouden. Het was zwaar, vooral de chemobehandelingen dan. Ik had er elke week en op den duur begon dat wel door te wegen, maar nu ben ik eigenlijk volledig genezen en sinds 3 juli ben ik weer aan het werk.”

Krullen terug

Een jaar later is Miet weer op Festival Dranouter maar in plaats van de kale knikker sieren nu de typerende krullen haar schedel. “Mijn behandeling zit erop, ik heb mijn reconstructie gehad, de prognose is goed… Als dat geen reden is om te vieren…”, lacht Miet, die zich dan ook inging op de oproep van Dave & Alistair richting mensen die een reden hebben om feest te vieren op Festival Dranouter. “Met Dave & Alistair weet je nooit wat je mag verwachten, maar het was tof. We kregen gebakjes en drankjes en ik mocht Hoger, Lager spelen. Het was echt de max.”

Lees verder onder de foto.

Miet Sinaeve (links) tijdens Festival Dranouter 2023. (GF)
Miet Sinaeve (links) tijdens Festival Dranouter 2023. (GF)

Miet is trouwens de zus van Wouter Sinaeve, die samen met Johan Feys het straattheaterduo Kartje Kilo vormt die gestalte geeft aan Dave & Alistair. “Vandaar dat ik oorspronkelijk dacht dat ze me niet gingen selecteren. Misschien gingen mensen het niet fair vinden dat ik als zus van Wouter in de bloemetjes gezet wordt, maar kijk: het is toch gelukt en het was superleuk”

Baas aan de feesttafel

Als feestvarken mocht Miet ook verschillende mensen uitnodigen om aan te schuiven aan de feesttafel. Naast haar kinderen en enkele vriendinnen koos ze ook voor haar baas. “Ik werk in het KBC-kantoor in Elverdinge, en mijn baas is mijn neef dus de band is wel goed. Ik had wel keuzestress want er zaten heel veel mensen die ik kende”, gaat Miet verder. “Ik krijg nu veel complimentjes. Mensen zeggen dat ik er stralend uitzie. Ik voel me wel goed. Vorig jaar hebben we een selfie getrokken boven op het dakterras toen ik nog mijn mutsje droeg. Gisteren hebben we hem opnieuw gedaan, dus hebben we nu een voor en een na-foto.”

1.000 km voor Kom Op Tegen Kanker

Miet voelt zich nu zelf zo goed dat ze zich heeft ingeschreven voor de 1.000 km voor Kom Op Tegen Kanker. “Een kleine nuance: oorspronkelijk was mijn doel om het volledig alleen te doen, maar ik heb mijn doel al een klein beetje bijgesteld. In plaats van vier keer 250 km te fietsen, zal ik iedere dag 125 km fietsen. Collega’s zullen de andere helft fietsen. We hebben een team ingeschreven met het kantoor: de KBC-Mietjes. Dat vindt plaats in het Hemelvaartweekend 2025. Nu ben ik volop aan het kijken om de 5.500 euro startgeld in te zamelen”, besluit Miet. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier