KVK-spelers brengen een bezoek aan de Paasfoor: “We zijn niet zo’n durvers”

De spelers en coach van KV Kortrijk werden in het historisch stadhuis ontvangen door burgemeester Vincent Van Quickenborne en schepen Wouter Allijns © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Op woensdag 10 april bezochten de spelers van KV Kortrijk en coach Freyr Alexandersson de Paasfoor. Ze werden eerst door burgemeester Vincent Van Quickenborne en schepen Wouter Allijns in de Beatrijszaal in het historisch stadhuis ontvangen. Daarna bezocht de delegatie de attracties op de Grote Markt, het Nelson Mandelaplein en Parking 4 van Howest.

In tegenstelling van wat je zou verwachten, waagden zich maar vier profvoetballers van KV Kortrijk aan de XXL op de Grote Markt. “We zijn niet zo’n durvers. Ik blijf weg van mentale injuries”, lacht aanvaller Felipe Avenatti. De Uruguayaans voetballer verhuisde in 2019 naar centrum Kortrijk en woont nu in Lauwe met zijn vrouw en kinderen. “Ik breng jaarlijks een bezoekje aan de Paasfoor met de familie, maar het is ook leuk om dit samen met het team te doen. Ik verkies vooral de attracties waar je prijzen kan winnen. Zaterdag kom ik met mijn gezin en net zoals vorig jaar gaan we waarschijnlijk terug naar huis met een tas vol speelgoed.”

Abdelkahar Kadri waagt zich aan de Comboboxer
Abdelkahar Kadri waagt zich aan de Comboboxer © MD

Vorig jaar bezochten zo’n 466.000 mensen de Paasfoor. “We blijven hoopvol dat we dat dit jaar kunnen overtreffen. Zaterdag stond de teller op 275.000 mensen. Toen overigens ook een topdag met 40.000 bezoekers. De Paasfoor heeft zijn grandeur niet verloren”, zegt Wouter Allijns, schepen van Foren. “De energie van de kermis zal een boost aan de ploeg geven voor het behoud van de eerste klasse. Al waren er maar weinig durvers voor de XXL, dat heb ik van dichtbij gadegeslagen”, vult burgemeester Vincent Van Quickenborne aan, die zich waagde aan de gedurfde attractie.

De kermispleinen op de Grote Markt, de Graanmarkt, het Schouwburgplein, het Nelson Mandelaplein en Parking 4 Howest in de Graaf Karel de Goedelaan zijn nog tot en met zondag 14 april open. Alle pleinen zijn het gemakkelijkst bereikbaar met de fiets. Wie met de auto komt, maakt best gebruik van de ondergrondse parkeergarages.

Meer informatie op www.kortrijk.be/paasfoor.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier