KSA BeBo maakt zich op voor 42ste Likkepotfeesten

Robin Deceuninck, Nand Vandepitte, Elias De Gheselle, Liam Haezebrouck, Ole Busschaert, Benoît Ameel, Miel Roelens en Ruben Deboosere van KSA BeBo zijn volop bezig met de voorbereidingen van de Likkepotfeesten. © SB
Maxim Bille
Maxim Bille Webredacteur KW

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 augustus is het weer zover. Naar jaarlijkse traditie organiseert KSA BeBo dan de Likkepotfeesten aan haar lokalen aan de Izegemseaardeweg. Het driedaagse evenement is intussen al aan zijn 42ste editie toe.

Zoals ieder jaar pakt KSA BeBo uit Beveren rond het weekend van 15 augustus uit met haar Likkepotfeesten. Ondertussen is het evenement al aan zijn 42ste editie toe. “We kunnen terugblikken op een geslaagde editie van vorig jaar. Alles verliep vlekkeloos, het was mooi weer en dus kwam er ook veel volk op af”, vertelt hoofdleider Nand Vandepitte (20). “Ook deze keer hopen we opnieuw op een ruime opkomst. We merken alvast dat er elk jaar meer en meer volk afzakt, dus dat vinden we heel positief. We hebben de indruk dat de Likkepotfeesten gesmaakt worden in Beveren. Veel hangt natuurlijk af van het weer. Als het mooi weer is, dan weten we dat het hoe dan ook een goede editie wordt. Bij slecht weer is die garantie een pak minder. Het weer bepaalt dus wel veel voor ons evenement, maar we hopen zoals altijd op zo’n 300 bezoekers.”

Traditiegetrouw vindt alles plaats aan de lokalen van KSA BeBo in de Izegemseaardeweg, recht tegenover voetbalploeg Dosko Beveren. “De officiële opening is op vrijdag om 16 uur”, gaat Nand voort. “Later op de avond start om 20 uur een algemene kennisquiz. Wie wil deelnemen, kan zich enkel ter plaatse inschrijven. De deelname kost 20 euro per ploeg en ploegen kunnen maximum uit vier mensen bestaan.”

Streekbieren

Ook op zaterdag en zondag gaan de festiviteiten gewoon voort. “Om 16 uur openen we onze streekbierenbar, waarbij we meer dan zestig verschillende streekbieren aanbieden. Daarna is er om 19 uur jazzavan met aansluitend vanaf 23 uur de afterparty.

“We hopen zoals altijd op zo’n 300 bezoekers”

Op zondag beginnen we er om 10.30 uur aan met een eucharistieviering in de openlucht, gevolgd door een aperitief vanaf 11.30 uur. Vanaf 12 uur vindt dan de grote barbecue à volonté plaats. Hiervoor moeten de mensen zich wel op voorhand inschrijven. Volwassenen betalen 15 euro, kinderen 10 euro. Inschrijven kan via ksabebo@outlook.com en kan nog tot vrijdag 16 augustus. Afsluiten doen we om 15 uur met een kubbtornooi en koffie met gebak. Wie wil deelnemen aan het kubbtornooi betaalt 15 euro per ploeg”, aldus nog Nand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier