KSA BeBo is klaar voor een nieuwe editie van de Likkepotfeesten in Roeselare: “Er komt opvallend meer jeugd”

De leiding van KSA BeBo kijkt er alvast opnieuw naar uit. © KSA BeBo.
Maxim Bille
Maxim Bille Webredacteur KW

Vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 augustus is het weer zover. Naar jaarlijkse traditie organiseert KSA BeBo dan de Likkepotfeesten aan hun lokalen langs de Izegemseaardeweg in Beveren, bij Roeselare. Tijdens de driedaagse staan er tal van activiteiten op het programma, zoals een streekbierenavond op zaterdag en een barbecue à volonté op zondag.

Traditiegetrouw pakt KSA BeBo uit Beveren rond het weekend van 15 augustus met hun Likkepotfeesten uit. Een evenement dat heel belangrijk is voor de Beverse jeugdbeweging. “

Met de opbrengst van de Likkepotfeesten kunnen we nieuwe materialen kopen, oudere materialen herstellen en vooral ook onze gebouwen onderhouden. Wat ook niet onbelangrijk is: dankzij de opbrengst kunnen we ook de kamp- en ledenprijs zoveel mogelijk drukken”, klinkt het bij hoofdleider Tibo Decruw.

We hopen dat het volk op de kermis ook dit jaar weer naar onze feesten zal afzakken

Net als vorig jaar vallen de Likkepotfeesten opnieuw in hetzelfde weekend als Beveren Kermis, maar daar zijn ze bij KSA BeBo niet rouwig om.

“Vorig jaar was dit ook het geval en toen merkten we dat heel wat volk van de kermis ook naar onze feesten afzakte. Het lijkt wel een kruisbestuiving. Ook voor deze editie ga ik ervan uit dat dit opnieuw het geval zal zijn. Wij ondervinden het dus alleszins als een voordeel voor beide evenementen.”

Programma

Zoals gewoonlijk vindt alles plaats aan de lokalen van KSA BeBo, in de Izegemseaardeweg, recht tegenover voetbalploeg Dosko Beveren. “Op vrijdag wordt om 18 uur het startschot gegeven”, gaat Tibo verder. “Later op de avond is er om 20 uur een algemene kennisquiz. Wie wil deelnemen, kan zich enkel ter plaatse inschrijven. De deelname kost 20 euro per ploeg en ploegen dienen uit vier mensen te bestaan.”

Ook op zaterdag en zondag zetten ze bij KSA BeBo de festiviteiten gewoon verder. “Om 18 uur bakken we croque monsieurs en om 20 uur openen we onze streekbierbar, waarbij we meer dan vijftig verschillende streekbieren aanbieden. Zondag vangen we dan om 10.30 uur aan met een eucharistieviering in openlucht, gevolgd door een aperitief vanaf 11.15 uur. Vanaf 12 uur is er dan een grote barbecue à volonté. Hiervoor moeten de mensen zich wel op voorhand inschrijven. Volwassen betalen 15 euro, kinderen 10 euro. Inschrijven kan via ksabebo@outlook.com. Om 14 uur start dan het kubbtornooi. Wie wil deelnemen, betaalt 15 euro per ploeg. Afsluiten doet de Beverse KSA om 15 uur, met koffie en gebak.

“Ik hoop vooral dat er net zoals de voorbije jaren opnieuw veel jeugd langskomt. Het valt ons trouwens op dat er meer jeugd komt in vergelijking met de periode voor corona. Het leeft meer bij de Beverse jeugd en dat is wel een aangename vaststelling”, besluit Tibo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier