Kleinste Steeple lokt 6.000 bezoekers naar park: “Een van de beste edities”

Park Casier stond zaterdagmiddag bol van de activiteiten voor de kinderen. © LV
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Zaterdagmiddag was het tijd voor hét familie-uitje van de Waregem Koerse Feesten: De Kleinste Steeple. Cultuurcentrum De Schakel kleurde park Casier in met tal van straat- en circusartiesten uit binnen- en buitenland. De organisatie spreekt over een van de beste edities ooit, met meer dan 6.000 bezoekers.

Na de fairtradepicknick met animatie van het rammelende duo Dyane van Sitting Duck, ging De Kleinste Steeple om 14 uur officieel van start. Doorheen park Casier konden kinderen zich uitleven bij verschillende lokale jeugdbewegingen en genieten van entertainend spektakel gebracht door straat- en circusartiesten. Duo Ka’ygua uit Argentinië combineerde er bijvoorbeeld schilderkunst met muziek en acrobatie.

Ook de Britse acrobaten van Motionhouse en het Italiaanse Trio Trioche waren van de partij. Wat verder haalden de Wisefools uit Frankrijk halsbrekende toeren uit op hun triple trapeze en danstrapeze. Uit eigen land stonden naast Sitting Duck ook theatergezelschap De Machienerie en het Waregemse Roodsnor op de affiche. Roodsnor brengt poppentheater en pakte zaterdag voor het eerst uit met live muziek en vlieg- en stuntwerk.

“Het was een groot succes”, reageert Kapitein Roodsnor Hannes Sabbe. “We mochten bij elke voorstelling meer dan 300 kinderen verwelkomen. We zijn enorm tevreden.” Flore, Emiel, Oscar en Felix vonden het een zeer leuke show. “De Kleinste Steeple is een jaarlijkse traditie, en telkens zeer geslaagd”, vertelt mama Marlies.

Ambiance

Bij De Schakel klinken ze ook tevreden. “Ik denk dat we tegen 17 uur toch al goed boven de 6.000 bezoekers hadden”, duidt cultuurprogrammator Joost Van de Kerkhove. “Het is een van de beste edities uit de geschiedenis van dit event.”

Voor directeur Lies Deschietere was het haar eerste editie. “Ik ben onder de indruk van hoeveel volk er door het park loopt. Er is veel ambiance en tegelijk heerst er een rustige sfeer. Ik ben trots op het team, want er kruipt hier erg veel werk in. Het is alvast een leuke manier om ons seizoen te starten.”

Om 20 uur start Waregem Koerse Music in het park, met optredens van Radio Guga, Intergalactic Lovers, Black Box Revelation en DJ Sofie Engelen. Alle info over de Waregem Koerse Feesten vind je op www.waregem.be/koersefeesten.