Hangar d’Amour wordt blikvanger op Open Bedrijvendag in Oostende: “Mensen kunnen zien hoe de kamers voor sekswerkers eruit zullen zien”

“Dit is een geweldige kans voor Oostendse bedrijven om talent en innovatie te tonen”, klinkt het bij burgemeester Bart Tommelein. © EFO
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

Oostende is één van de drie West-Vlaamse hotspotgemeenten tijdens Voka Open Bedrijvendag op 6 oktober. “Een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen”, luidt het.

“Naast Oostkamp en Roeselare is Oostende hotspotgemeente waarbij bezoekers gratis bedrijven kunnen bezoeken. Een fietsroute verbindt de 6 locaties”, duidt Mieke Ampe van Open Bedrijvendag. Het aanbod is heel divers. In De Antenne (Torhoutsesteenweg 291) kan men kennis maken met Foodsavers en de sociale kruidenier. “Het concept bereikt veel Oostendenaars en we werken samen met tal van organisaties. Bovendien bieden we opleidingen en ondersteuning in de zoektocht naar een job.”

Bij Orac tonen ze het productieproces. Men vraag wel vooraf in te schrijven. Ook Wellington Golf zet de deuren open en toont hoe golfbanen worden onderhouden. In het Sky District (Hazegras) zet de Flow Hospitality Group de deuren van het nieuwe hotel open. “We tonen hoe het er zal uit zien en ook de lobby, balie en kamers”, zegt Xavier Vercaemst. De groep zal ook een punt voorzien waar kandidaat-medewerkers zich kunnen melden. Burgemeester Bart Tommelein: “Dit is een geweldige kans voor Oostendse bedrijven om talent en innovatie te tonen. De deelnemers laten zien hoe ze bijdragen aan de economische groei en duurzaamheid van de stad.”

Hangar d’Amour

Hangar 1 in het havengebied staat nog volop in de steigers. “We openen de werf en mensen zullen kunnen zien hoe de Hangar d’Amour met 30 kamers voor sekswerkers er zal uit zien. We richten ook al twee kamers in. De opening van dat gedeelte is gepland volgend jaar”, zegt Karin Vander Elst van Hangar 1. Een tweede gedeelte, met kantoren, een horecazaak, brouwerij en kaasmakerij, is gepland tegen 2026. “We zorgen voor wat catering en sfeervolle animatie zoals paaldansen”, luidt het.

Open Bedrijvendag is er op 6 oktober tussen 10 en 17 uur. Meer info op www.openbedrijvendag.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier