Grote namen op derde editie van de Pekkersfeesten in Izegem: ‘zwarte zaterdag’ vol new wave-toppers

(foto RV)
Redactie KW

Op zaterdag 29 juni wordt Cultuurhuis De Leest weer omgetoverd tot een new wave-tempel voor dag twee van de derde editie van de Pekkersfeesten. Traditiegetrouw kan je op deze ‘zwarte zaterdag’ genieten van topbands uit het genre, van opkomend talent tot gevestigde waarden.

Op vrijdag 28 juni komt Jasper Steverlinck voor een zittend concert, dat al uitverkocht is. Op zaterdag 29 juni zorgen tal van new wave-bands voor de nodige sfeer. Nadien is er nog een afterparty tot in de vroege uurtjes in het Cultuurcafé. “Met topnamen uit het genre als She Past Away (Turkije) en Agent Side Grinder (Zweden) gaan we richting een topeditie die Izegem zal doen daveren”, zegt een trotse Francis Leman (54), die samen met zoon Matthias (27) de feesten organiseert. “Ook Velvet Mist (België), Erato (België), DaGeist (Frankrijk) en Pure Kult (België) staan te popelen om voor jullie te spelen.”

Internationale bands

“We zijn zeer trots dat She Past Away er dit jaar bij is”, aldus Francis. “Deze Turkse postpunkband is een waar begrip in het donkere genre. Een niet te missen optreden en waardige afsluiter van de festivaldag van de Pekkersfeesten.”

Agent Side Grinder komt dan weer uit Zweden. Als postpunk- en elektronische band die ontstond in de vroege jaren 2000 is hij al aan zijn zesde album toe. Joy Division is nooit ver weg bij deze Zweden. Maar ook invloeden van Kraftwerk, Neu! en Front 242 zijn te horen.

“Met Velvet Mist hebben we zeker ook aandacht voor de Belgische acts uit het genre. Ze omschrijven zichzelf als een collage van donkere, melancholische gitaren en synths met een sterke 80’s goth rock en new wave-vibe. De band treedt niet zo vaak op en daarom zijn we ook zeer blij dat hij exclusief op de Pekkersfeesten komt spelen.” (RV)

Tickets zijn beschikbaar op www.pekkersfeesten.be en kosten 38 euro in voorverkoop en 45 euro aan de deur.

Lees meer over: