Gezellig wijkfeest op het Pauluspleintje in het hart van Oostende

De vrienden van de Beeldstorm heten iedereen welkom © Foto FRO
Redactie KW

Het Paulus-K-leintje is een open stads- en wijkfeest op het gezellige Pauluspleintje in het hart van de stad Oostende. De Beeldstorm trakteert traditioneel op 11 juli, de Vlaamse nationale feestdag, met ouderdomsdeken Iwein Scheer, de ‘schepper’ van de bekende Paulusfeesten, als gastheer.

Het feest begon reeds op vrijdagavond met muzikale optredens. Zaterdag kan iedereen de hele dag terecht op het plein voor de weggeefmarkt, voor gratis kledij, de grote barbecue en uiteraard is er muziek tot ’s avonds laat van Nneema en het trio Derek-Bruno en Nils.

Op zondagmorgen wordt het ontbijt geserveerd met een vleugje poëzie van Nancy Zwaenepoel en er staat ook een schaaksimultaan op het programma.

Soep Koning

De grote attractie wordt de verkiezing van de Soep Koning. Aan kokkinnen en koks van alle landen werd gevraagd om 10 liter soep te maken en naar het plein te brengen. De Soep Jury geeft punten voor smaak en originaliteit en het Soep Koningspaar wordt plechtig gekroond, met een geldprijs van ‘t Mespuntje er bovenop. Muziek is er van Ukulelezaza (een virtuoos op de ukelele), Peer en Luk, Jo Mullen en Zakdoek.

Ook op maandag loopt het wijkfeest nog door met drank en spijs voor iedereen, en muzikale optredens: Norbert & Pascal, Mary & Jay; Spoon; Uncle Daddy en Bullsivism.

( FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier