Geen Chalet en seniorenfeest in Ingelmunster

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De coronacijfers blijven heel sterk stijgen en de druk op de zorgsector is groot. Daarom maakte het Overlegcomité woensdag strengere maatregelen bekend. Ook in Ingelmunster zijn er hoge besmettingscijfers, wat gevolgen heeft voor de geplande evenementen.

Net zoals overal in de regio, zijn de coronacijfers in Ingelmunster niet goed.

Burgemeester Kurt Windels: “Ik had het natuurlijk liever anders gezien, maar helaas drukken de cijfers ons met de neus op de feiten: het aantal besmettingen in onze gemeente is erg hoog. We kennen allemaal wel iemand die besmet is of die in quarantaine zit.”

De Chalet en seniorenfeest

Het organiseren van grootschalige en vooral indoor evenementen zoals ‘De Chalet’ is in deze context niet meer verantwoord. Het was de bedoeling om in De Chalet op een gezellige en onbevangen manier activiteiten te laten doorgaan. Helaas is dit met de huidige cijfers en maatregelen niet meer mogelijk. Ongeruste bezoekers en verenigingen beginnen af te haken omdat er momenteel te veel onzekerheid is. Daarom heeft het gemeentebestuur de knoop doorgehakt om dit event te annuleren. Mensen die al een plaatsje hadden gereserveerd voor een activiteit, krijgen een mail met meer info. De verenigingen die er iets hadden gepland, verwittigen zelf de mensen die al een ticket kochten.

Ook het seniorenfeest op 25 november wordt afgelast. Wie een ticket kocht, krijgt het aankoopbedrag terug.

Gemeentelijk crisisoverleg

Er staan binnenkort nog heel wat events op het programma, zowel van verenigingen als gemeentelijke activiteiten. Volgende week zit de gemeentelijke crisiscel samen om zich te buigen over die agenda, meer info volgt in de loop van volgende week.

Burgemeester Kurt Windels: “Het is geen gemakkelijke boodschap, want we hadden allemaal zo hard uitgekeken naar een virusvrije winter vol leuke events en activiteiten. Toch moeten we hier door, en dat zullen we opnieuw samen doen!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.