Familie en vrienden van Reinert organiseren tweede editie van festival: “Tal van creatieve activiteiten”

Op de foto zien we: Ine Vanderhaeghe, Adelina Rosseel, Jonas Vanderhaeghe, Sander Wallays, Goedele Van Eeghem, Bram Vanderhaeghe, Machtelijn Rosseel, Bart Cloet, Marie Cloet, Filip De Brabandere en Nico Rosseel. © JS
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Familie en vrienden van Reinert Rosseel organiseren op zaterdag 14 september de tweede editie van RNRT Lightfest. “Dit is meer dan een festival met enkel optredens. Met tal van creatieve activiteiten eren we Reinert.”

Eind 2017 overleed Reinert Rosseel uit Slypskapelle op 19-jarige leeftijd aan de gevolgen van sarcoom, een zeldzame vorm van kanker. Ondanks het grote verdriet bleven het gezin van de graag geziene Chiroleider en zijn vele vrienden niet bij de pakken zitten. In 2018 organiseerden ze de eerste editie van RNRT Lightfest. Tijdens het geslaagde evenement kwamen heel wat mensen samen rond het kampvuur om Reinert op een mooie manier te eren. De opbrengst van die eerste editie ging naar het sarcoomonderzoek. “Ook de jaren daarna organiseerden we verschillende initiatieven om geld in te zamelen voor de strijd tegen de zware ziekte waaraan Reinert kwam te overlijden. We verkochten onder andere truien en zeepjes en openden vorig jaar een zomerbar”, aldus Adelina, de zus van Reinert. Ook de Chiro van Moorslede bewijst al jarenlang dat ze hun geliefde Chiroleider niet vergeten zijn. Zij organiseerden al meermaals een volksdansfeest ter ere van Reinert.

Meer dan muziek alleen

Ondertussen kriebelde het bij de familie en vrienden van Reinert om een tweede editie van het festival RNRT Lightfest te organiseren. Eind 2022 werden de eerste plannen gemaakt. In vergelijking met 2018 zet een nog grotere groep zijn beste beentje voor om er opnieuw iets moois van te maken. “Inmiddels zijn we al anderhalf jaar bezig met de voorbereidingen. De tweede editie van RNRT Lightfest wordt meer dan een festival met muziek. Met tal van creatieve activiteiten eren we Reinert en zorgen we er die dag voor dat hij onder ons aanwezig is”, aldus Marie Cloet. Op zaterdag 14 september valt er vanaf 13.30 uur heel wat te beleven langs de Sprietstraat in Slypskapelle waar het festival een weide inpalmt. Van muurklimmen tot yogasessies of een workshop tekenen op hout. Ook voor de kinderen wordt er animatie voorzien. Ook andere cultuurvormen zoals improtheater en slam poetry komen tijdens het evenement aan bod. “Tijdens dit festival zal iedereen wel iets vinden wat bij hem of haar past.”

Berre

’s Avonds komen er verschillende artiesten optreden. Onder andere Berre, die de voorbije jaren helemaal doorbrak, en De Toape Geraapte prijken op de affiche. DJ Simon Loncke sluit het festival af met een dj-set. “Ook nu komt het erg mooie en geslaagde kampvuur van in 2018 terug”, aldus Adelina. Onder andere houten blokken waarop ‘s middags getekend werd, zullen gebruikt worden om het kampvuur aan te steken. Terwijl de kerngroep volop bezig is met de voorbereidingen, weet men inmiddels dat men voor de organisatie van het evenement opnieuw kan rekenen op een pak enthousiaste vrijwilligers. “Mede dankzij hen hopen we er opnieuw iets heel moois van te maken ten voordele van het onderzoek naar sarcoomkanker in het UZ Gent.” De voorbije jaren zamelden het gezin en de vrienden van Reinert al heel wat geld in ten voordele van dat goede doel.

Merchandise

Naar aanleiding van het evenement lanceren de vrienden en familie van Reinert een vernieuwde merchandiselijn. Op het festival zullen zowel leuke sweaters, t-shirts als petjes aangekocht kunnen worden. “In het verleden merkten we dat onze merchandise erg in de smaak viel.” Via Facebook en Instagram kan men nog voor 14 september ontdekken hoe de nieuwe kledij eruitziet. De ticketverkoop voor RNRT Lightfest is inmiddels ook gestart. “De tickets gaan vlot de deur uit. We hopen dat er zoveel mogelijk mensen samenkomen om Reinert op een mooie manier te eren.”

Meer informatie is te vinden op www.reinertslicht.be.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier