Expo met honderd lokale kunstenaars in Zwevegem

De mensen van de Zwevegemse afdeling van het Willemsfonds: Vera Seynaeve, Isabelle Dewitte, Lieve Everaert, Carine Delapierre, Guido van Heeke, Guido Margodt en Yvan Nys. (foto GJZ) © geert vanhessche
Geert Vanhessche
Geert Vanhessche Medewerker KW

Het Willemsfonds organiseert met de septemberkermis een groepstentoonstelling waaraan enkel Zwevegemnaren kunnen deelnemen. Men voorziet plaats voor honderd kunstenaars.

“Het idee sluimert al een tijdje. We wilden de tentoonstelling eerst vorig jaar organiseren, maar toen was er de kunstbiënnale Sint-Denijs-City. We hebben dan besloten de tentoonstelling dit jaar te organiseren”, vertelt voorzitter Guido Margodt. “Dat gebeurt op drie plaatsen: de foyer van het theatercentrum, in het centrale deel van wzc Sint-Amand, en in de Sint-Amanduskerk. Alles dus op wandelafstand. Op die drie plaatsen samen kunnen we makkelijk honderd kunstenaars ruimte geven om hun werk te tonen aan het grote publiek. Mochten er zich veel meer mensen aanbieden, zullen we nog een vierde locatie zoeken. De tentoonstelling is te bezoeken van 5 tot 8 september.”

De voorwaarden om te mogen deelnemen zijn vrij eenvoudig. “Je moet in Zwevegem of een van de deelgemeenten wonen. Vervolgens kunst als hobby of op een meer professioneel niveau beoefenen, en graag je werk willen tonen aan het grote publiek.”

Twintig euro

Het Willemsfonds neemt de hele organisatie op zich. Daarom vraagt het twintig euro inschrijving per deelnemer. “Wij zorgen voor de tentoonstellingsruimte, de uitnodigingen, de vernissage met receptie, en het algemeen materiaal. Enkel persoonlijke benodigdheden, zoals sokkels, worden door de kunstenaars zelf voorzien.”

Inschrijven kan tot 4 augustus. Bij te veel inschrijvingen wordt een wachtlijst aangelegd. Er zal ook gekeken worden naar een evenwicht in de diverse kunstvormen.

Meer info en inschrijvingen kunnen via guido.margodt@telenet.be of de website van het Willemsfonds.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier