Drie dagen Wieltjesfeesten met eerste parochianenkoers

Schepen Herman Ponnet stelde de Wieltjesfeesten voor. © WO
Redactie KW

Het stadsbestuur van Menen hoopt de Wieltjesfeesten in september op een min of meer normale manier te kunnen organiseren. “En meteen gaan we voor een serieuze make-over” zegt schepen Herman Ponnet.

“We opteren voor drie dagen Wieltjesfeesten. Beginnen doen we op vrijdag 3 september over zaterdag 4 om te eindigen op zondag 5 september. Op zondag leggen we de focus op sport met het “Wieltjes-Petanquetoernooi in het Bois de Boulogne en de allereerste Wieltjeskoers.”

Het eerste weekend van september wordt normaal gezien een Wieltjesweekend. Op vrijdag is er in de namiddag een kinderbal, een koffienamiddag en ‘s avonds een echt bal met liveoptreden van een dj in het Brouwerspark. Voor het avondbal in het Brouwerspark zorgen de lokale modehandelaars voor een modeshow op de Grote Markt. Het klassieke zaterdagprogramma blijft grotendeels behouden met vooral beleving in de centrumstraten en optredens op de Grote Markt.

Eerste parochianenkoers

“Op zondag sluiten we de Wieltjesfeesten voor het eerst af met een sportieve toets. Elk traditioneel stads- of dorpsfeest heeft een wielerwedstrijd op het programma staan. Wij gaan daarom tijdens onze Wieltjesfeesten een parochianenkoers organiseren. Dat is een wedstrijd enkel voor inwoners van Menen, Lauwe en Rekkem. Nog op zondag is er een petanquetoernooi en voor wie op de Grote Markt van een terrasje wil genieten, is er een aperitiefconcert. De Wieltjeskoers, een criterium over 50 kilometer (25 ronden van 2 km, red.) start om 10 uur en is exclusief voor inwoners van Groot-Menen ouder dan 18 jaar én niet-vergunninghouders. Er zijn 50 gelegenheidsrenners aan de start toegelaten. We leggen ook een reservelijst aan. Inschrijven kan vanaf nu op www.menen.be/nieuws/1ste-wieltjescriterium.”

Het Wieltjes petanquetoernooi zal de hele zondag in beslag nemen en vindt plaats in het Bois de Boulogne. In totaal is er plaats voor 20 teams. Ook hieraan kunnen enkel inwoners van de Stad Menen deelnemen. Het tornooi kwam tot stand mede dankzij de lokale petanqueclubs, die mee de organisatie op zich nemen. Inschrijven kan via www.menen.be/nieuws/1ste-wieltjespetanquetornooi. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier