De Molenhoek naast het Congo-bos in Geluwe viert drie dagen feest

Het terrein naast het Congobos ligt er piekfijn bij. De feesttent staat er sedert vorig weekend, het wrak voor de brandweeroefening ook. (foto EDB)
Redactie KW

Dit weekend viert de Molenhoek drie dagen feest. De feestelijkheden beginnen vrijdag 5 juli vanaf 20 uur met stand-up comedy, nadien is er een optreden en nog een afterparty.

De koninklijke toneelgilde Onder Ons Geluwe zorgt zaterdag voor de theaterwandeling. Zondagmiddag kan iedereen aanschuiven voor kip aan ‘t spit. In de namiddag is er voetbaldarts en kinderanimatie.

David Galle maakte de afgelopen jaren naam en faam als stand-up comedian. Hij groeide op in Wervik en verhuisde naar Brugge. David gaat steeds op zoek naar nieuwe hilarische horizonten. Zijn voorstellingen zijn absurd, vol met hilarische anekdotes van het dagelijks leven. Vooraf staat Vincent Voeten op de planken. Deze Kempische politie-inspecteur brengt zwartgallige, snoeiharde jokes met een gortdroge vertelling. Hij won menige comedy-prijzen. Tickets kosten tien euro.

Om 22 uur is een optreden van Ze Quaffeurz voorzien, een knotsgekke 13-koppige band mét meezingers/Vlaamse schlagers over funky rythms tot energieke hedendaagse (pop)muziek. Leute en speelplezier voor, tussen, op en onder het volk met volop ambiance en meezingers. Voor de meezingers zorgt dj Sam Lernou.

Kaas met Gaten

In een regie van secretaris Dave Demyttenaere en voorzitter Veerle Krock brengt Onder Ons de theaterwandeling Kaas met Gaten. Op de planken staan Evelien Mestdagh, Barbara Six, Annelies Verhelle, Lisa Verbeke, Leonard Hooijmans en Dave Demyttenaere.

Het gaat over vier situaties die voor iedereen herkenbaar zijn. De afstand van de wandeling is ongeveer 2,5 kilometer. Duurtijd is zowat twee uur, wandelen inbegrepen. Voorzie best stapschoenen. Er is keuze uit drie vertrekuren: 17 uur, 18.30 uur en 20 uur. Tickets kosten tien euro.

De brandweerlui van post Geluwe zullen zondag om 14.30 uur een demonstratie geven van hoe een geknelde persoon uit een autowrak wordt bevrijd. Om 18 uur treedt de Partycoverband op. Gratis toegang. (EDB)

Info en tickets: www.molenhoekgeluwe.be.