Ceciliafeeste in Ichtegem steekt in nieuw jasje: andere locatie en nu tweedaagse

Bestuursleden Danny Vermote, Isabelle Vanhoutte en Wouter Meurisse samen met Dominique & Kristof van Café De Somme. © Foto Coghe
Redactie KW

Ceciliafeeste in Ichtegem steekt in een nieuw jasje. Niet alleen wijken De Copains noodgedwongen uit naar een nieuwe locatie, dit jaar zijn er ook optredens gepland op vrijdag 9 én zaterdag 10 augustus. De line-up oogt alvast geweldig, als het weer nu ook nog wil meezitten, hopen de organisatoren uiteraard op een ruime opkomst.

Ceciliafeeste kan dit jaar niet doorgaan op de vertrouwde locatie in de garre, zoals het Bruwierplein in de volksmond wordt genoemd, en dus wordt er uitgeweken naar de ruimte tussen de kerk en het KSA-heem, aan de zijkant van de Markt.

1.000 vierkante meter

Danny Vermote (61): “Na de afbraak van het oude gemeentehuis wisten we dat de kans bestond dat de werken voor het nieuwe gebouw mogelijk een obstakel zouden zijn voor de komende editie. Rond nieuwjaar liet het gemeentebestuur ons weten dat de locatie niet beschikbaar zou zijn. We zijn dan beginnen brainstormen en kwamen zo uit op onze huidige keuze. Het terrein oogt misschien klein maar dat komt omdat het ingesloten ligt. We beschikken over een totale oppervlakte van bijna 1.000 vierkante meter. De ligging is ideaal en we kunnen rekenen op de steun van De Somme om onze artiesten onder te brengen.”

Veel overleg

“We hebben de locatie voorgesteld aan de gemeente en daar ziet men er geen graten in. Uiteraard is er veel overleg, ook met de KSA waarvan dat weekend een groep terugkeert van het zomerkamp”, vult Isabelle Vanhoutte aan. “Maar de onderlinge samenwerking verloopt heel vlot.”

Mooie line-up

Dankzij de vele sponsors én vrijwilligers zien De Copains de mogelijkheid om voor het eerst een tweedaagse te organiseren. De – hopelijk vele – bezoekers krijgen alvast een mooie affiche voorgeschoteld: op vrijdag komen achtereenvolgens de coverbands Noise Tit, Studio Banaal en ACinDC, zaterdag staan Filip D’Haese, Danny Fabry, Belle Perez, Hazes Tribute, Gers Pardoel en Sven Ornelis op het podium. Daarna is er een afterparty.

Ceciliafeeste vindt plaats op 9 en 10 augustus, de toegang is gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier