Cafébaas, frituuruitbater en slager bundelen de krachten voor EK-dorpje in Tielt: “In plaats van mekaar te beconcurreren besloten we samen te werken”

Vlnr. Robbe, Joran en Sies zien het helemaal zitten. © WMe
Redactie KW

Deze zomer supporteren voor de Rode Duivels op het EK? Dankzij drie jonge Tieltse ondernemers kan het straks in een EK-dorpje in het hart van de stad. Slager Joran Delbaere (27), cafébaas Robbe Dejonckheere (26) en friturist Sies Baert (25) bundelen voor het eerst de krachten voor een EK-dorpje in open lucht. Elk dragen ze vanuit hun eigen vak hun steentje bij.

De drie kregen de zegen van de stad om straat in te palmen en bestelden een groot scherm van zowat zes vierkante meter. Dat scherm komt straks in de Sint-Jansstraat aan de kant van de Markt. Leuk is dat het trio samen goed is voor een bijzonder complementair aanbod dat voetballiefhebbers ongetwijfeld kan bekoren. Zo zal cafébaas Robbe (die in een vorig leven werkte bij De Frietpost) de buitenbar bemannen, terwijl slager Joran de braadworsten en de hamburgers voor z’n rekening neemt. Sies zal dan weer present zijn met de Postkar, de mobiele frituur van de Frietpost.

Sies en Joran zijn niet aan hun proefstuk toe. Zij zorgden tijdens het WK in 2022 én voor het EK in coronajaar 2021 voor een voetbalbar in de feestzaal naast de Frietpost in de Beernegemstraat. “Ook dit keer waren we dat eigenlijk van plan”, vertelt Sies. “Tot we hoorden dat Robbe ook voor een supportersdorpje wou zorgen aan cafés Den Uil en d’Hespe. In de plaats van elkaar te beconcurreren besloten we om samen te werken. Per slot van rekening vaart iedereen daar wel bij. Liever dan verspreid te zitten over twee verschillende plaatsen brengen we de supporters hier straks samen.”

VIP-arrangementen

Ook het dakterras van Den Uil wordt ingeschakeld. Ook daar komt een televisiescherm. “Voor wie het wat meer mag zijn bieden we op het terras verschillende VIP-arrangementen aan”, legt Joran van slagerij Delbaere uit. “Ongeveer vijftig gasten zullen er kunnen genieten van een walking dinner of een barbecue, gekoppeld aan een verfijnde receptie. Vooraf inschrijven voor die arrangementen is wel nodig aangezien het aantal plaatsen beperkt is.”

Het EK-dorp gaat telkens anderhalf uur voor de aftrap open en blijft open tot een uur na de match. De toegang is gratis. Op maandag 17 juni om 18 uur spelen de Belgen tegen Slovakije, op zaterdag 22 juni om 21 uur is Roemenië aan de beurt en op 26 juni wordt de aftrap tegen Oekraïne gegeven om 18 uur. Ook als de Rode Duivels doorstoten naar de volgende ronde(s) zullen de matchen (met uitzondering van eventuele wedstrijden tijdens de Tieltse Feesten) uitgezonden worden. (SV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier