Brugse Kaasmarkt verwelkomt kaasfans op 1 september op het Zand

In restaurant Goffin in Sint-Kruis werd woensdagavond het programma voorgesteld voor de veertiende editie van de Brugse Kaasmarkt. © SR
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

In restaurant Goffin in Sint-Kruis werd woensdagavond het programma voorgesteld voor de veertiende editie van de Brugse Kaasmarkt. Die zal opnieuw plaatsvinden op het Zand, deze keer op zondag 1 september vanaf 9.30 uur.

Er werd met chef Timothy Goffin ook opnieuw een kaasambassadeur gekozen. Timothy werkte onder andere al bij De Karmeliet en de Gouden Haerynck. Hij liet het bestuur van de Brugse kaasmarkt woensdagavond genieten van heel wat bereidingen met kaas. Hij gebruikt daarbij ook Belgisch bier. Zo maakte hij onder meer een oliebol gevuld met kaas.

Voorzitter Jean Pierre Vanden Berghe is tevreden met de voorbereidingen. Die verlopen vlot. De organisatie kan net zoals vorig jaar rekenen op de samenwerking met Milcobel. Het bedrijf pakt elk jaar uit met enkele primeur kazen op de kaasmarkt.

Meer dan 60 standen

Er zullen meer dan 60 standen zijn met kazen uit binnen- en buitenland. Er komt ook een blaaskapellenfestival met blaasorkesten uit Tielt, Pittem en Ingelmunster, een champagne- en wijnbar en een kleurwedstrijd voor leerlingen van het lager onderwijs waarbij er mooie prijzen te winnen zijn.

De tekeningen zullen nog deze maand verdeeld worden via alle Brugse scholen. Het thema van de tekening is van koe tot melk. Ook dit jaar gaat de opbrengst naar het goede doel.

Op de foto staat het bestuur van de Bugse Kaasmarkt met de uitbaters van Restaurant Goffin en de Brugse burgemeester Dirk De fauw.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier