Bomboclat Festival breidt uit tot twee volle dagen dancehall en reggae op het strand van Zeebrugge

Een sfeerbeeld van een vorige editie van Bomboclat in Zeebrugge. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Deze zomer verandert het multiculturele Bomboclat Festival op het strand van Zeebrugge van concept, zodat het twee volle dagen in plaats van anderhalve dag dancehall en reggae kan garanderen. De voorverkoop start op 6 februari

De editie 2024 van het multiculturele Bomboclat Festival vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 augustus op de vertrouwde plek: het strand van Zeebrugge, nabij het evenementenplatform. De vorige edities waren op een vrijdag en een zaterdag.

“Deze verschuiving betekent twee volle dagen van muziek, cultuur en plezier in plaats van de gebruikelijke anderhalve dag, waardoor festivalgangers meer tijd hebben om te genieten van alles wat Bomboclat te bieden heeft”, zegt de Brugse medeorganisator Wannes Loosveldt.

Diversiteit

Zelf omschrijft hij zijn festival graag als volgt: “Bomboclat biedt een unieke ervaring met een multiculturele sound, variërend van reggae, dancehall, amapiano tot afrobeats. De diversiteit manifesteert zich niet alleen in de muziek, maar ook in het eten, de randanimatie en de mensen zelf, met alle kleuren en geuren die samenkomen op dit bruisende festival.”

“Een extra troef is de locatie: het adembenemende strand van Zeebrugge. Met de zee als achtergrond en een sfeervolle omgeving is ons evenement elk jaar een onvergetelijke belevenis! Voor degenen die dit niet willen missen, start de ticketverkoop op dinsdag 6 februari om 18 uur”, aldus Wannes Loosveldt.

Voor de line-up van artiesten, groepen en dj’s is het nog even wachten.

Info: www.bomboclat.be

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier