80ste Watermolenfeesten in Heule zijn succes: jubelen op zijn best met optredens en verkiezing Tineke

De kleurrijke werken van Riki sprongen in het oog. © Kurt De Schuytener
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

De 80ste Watermolenfeesten op Heule-Watermolen waren een succes. De optredens, traditionele maaltijd en tentoonstellingen lokten veel volk en Mirthe Vernou (15) werd verkozen tot het 60ste Tineke van de Watermolen.

Mirthe wordt vergezeld door eerste eredame Romie Pareit (15) en tweede eredame Emma Devlaminck (17). Vrijdag was er, na de onthulling van het kunstwerk ‘De Molenaar’, het optreden van de MG Brothers met gelegenheidsdrummer Neil Cooper van de Britse band Therapy?. Iets verderop was ‘Bar Del Sol’ opnieuw de place to be voor jongeren en feestvierders die uit de bol wilden’ gaan. De eerste editie van de ‘HERTje WEG’-party was een succes en alvast voor herhaling vatbaar. Wellicht komen de Herten’ volgend jaar terug.

Maar vier kandidaat-Tinekes

Zaterdag verhuisde het kinderland naar veiliger oorden omdat de organisatoren door de de stormwind de veiligheid op het terrein niet konden garanderen. “We moeten de risico’s niet opzoeken”, zegt voorzitter Pascal Verhamme. De rode draad doorheen de 80ste Watermolenfeesten was uiteraard de verkiezing van het 60ste Tineke van de Watermolen. Door overmacht waren er slechts vier kandidaten in plaats van zes. Tijdens de spannende verkiezingsavond in een volle tent ging Mirthe Vernou er met het Tinekeslint aan de haal.

Abba Gold

Zondag mochten de Heule-Watermolenaars aanschuiven voor de traditionele maaltijd ‘Zeuge van de Watermeulen’ met als muzikale sfeermaker het 20-koppig Oberbayern-orkest Alpenroos. Tot slot was er een optreden door Abba Gold Europe. Een bomvolle tent zong luidkeels de talrijke ABBA-songs mee.

Doorheen het weekend kon men proeven van kunst in al zijn schoonheid. Het beeld ‘De Molenaar’ werd onthuld en Tanja Veerkamp, Gudrun Soens en Riki stelden tentoon in de kerk. “We zijn moe maar tevreden”, zegt een trotse voorzitter Pascal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier