50 brouwerijen en 400 bieren op 16de editie van Brugs Bierfestival

De nieuwe editie van het Bierfestival werd voorgesteld. © Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In het weekend van 14 en 15 september heeft in en rond het BMCC de 16de editie plaats van het Brugs Bierfestival. “Er is keuze uit meer dan 400 bieren. Opmerkelijk is dat er op het festival zelf een blend van lambiekbieren zal gestoken worden”, zegt voorzitter van het organiserende BAB Marc Vandepitte.

Op 14 en 15 september worden bierliefhebbers vanuit het hele land en zelfs vanuit alle hoeken van de wereld afzakken voor het 16de Brugs Bierfestival. Voor de derde keer intussen heeft het populaire evenement plaats in het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum Brugge (BMCC) op het Beursplein. “Er nemen opnieuw meer dan 50 brouwerijen deel, waaronder alle Belgische trapistenbrouwerijen en 11 brouwerijen of stekerijen van spontane gistingsbieren”, zegt voorzitter van de organiserende Brugse Autonome Bierproevers (BAB) Marc Vandepitte. “Alles samen zijn er meer dan 400 bieren te proeven. Er zijn ook alcoholvrije bieren en frisdranken voor de BOB van dienst en een aanbod wijntjes voor de niet bierliefhebbers.”

Het festival opent op zaterdag en zondag haar deuren om 11 uur 00 en sluit op zaterdag om 22 uur en op zondag twee uurtjes vroeger. De toegang is nog altijd gratis. Om te proeven is er een proefpakket nodig met daarin een festivalglas, een festivalbrochure en zes drankjetons. “Naast de vele klassiekers zijn er dit jaar ook een aantal brouwerijen die voor de eerste keer aanwezig zijn op het Brugse bierfestival en zelfs op een bierfestival zonder meer”, vervolgt Marc Vandepitte. “Daaronder een Zuid-Franse brouwerij en één brouwer uit Zeeland. Er zijn ook alweer veel primeurs, ook in het niet-alcoholische gamma waar de meeste brouwerijen tegenwoordig sterk op inzetten. BAB zelf pakt alvast uit met het nieuwe verenigingsbier BAB 402 en colab-brew van BAB en brouwerij De Meester. Daarnaast zal brouwerij en stekerij ‘t Pomphuizeke op het festival zelf een geuze ‘steken’, dus een blend van lambiekbieren.”

Net zoals vorig jaar is het Brugs Bierfestival terug een ‘Untappd Certified Venue’, wat wil zeggen dat je je via de gekende bierApp kunt aanmelden op het bierfestival en scores geven op de bieren.

Alle info: https://www.brugsbierfestival.be/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier