Erfgoeddag pakt uit met meer dan 60 activiteiten in Brugge

Een bewoner van Sint-Pieters met zijn geliefd object. © Foto Erfgoedcel/Sylvie Crutelle
Stefan Vankerkhoven

Wat maakt een huis tot een echte thuis? En wat maakt het gewone zo bijzonder? Op Erfgoeddag 2024 bekijkt Brugge zijn erfgoed vanuit een huiselijke hoek met het thema ‘Thuis’.

Op zondag 21 april staan de spullen, plekken en gebruiken die ons vroeger én nu een nestgevoel geven centraal. Want thuis is zo veel meer dan slechts vier muren en een dak. Het is een gevoel, een herinnering, een plek waar we samenkomen en tradities doorgeven. Kortom, het is een plek waar cultureel erfgoed helemaal tot bloei kan komen.

Zestig activiteiten

Samen met meer dan zeventig lokale partners, waaronder ambachtelijke makers, erfgoedorganisaties en cultuurspelers, werkte Erfgoedcel Brugge een divers programma uit met meer dan zestig activiteiten.

Het publiek kan tijdens verrassende rondleidingen, boeiende tentoonstellingen, originele workshops en andere geweldige activiteiten het Brugse erfgoed beleven zoals nooit tevoren.

Enkele voorbeelden? Buurtcentrum Sint-Pieters liet bewoners fotograferen met hun favoriet object, de Vikings palmen het Adornesdomein in. Of wil je weten hoe de zusters van Pittem leefden en les gaven bij Mariawende in Sint-Kruis? Maak kennis met de bewoners van historische huizen, proef je eigen home made zuurdesembrood, steek je handen uit de mouwen voor wat huisvlijt of leun achterover en geniet van een streepje klassieke muziek tijdens een uniek huiskamerconcert.

Centraal infopunt

Dit jaar kunnen bezoekers ook weer rekenen op een fysiek centraal infopunt, bij het prachtige Gezellehuis in de Rolweg 64 in Brugge. Daar kan je op zondag 21 april terecht met vragen over het programma en reservaties, maar evengoed voor wat heerlijk huiselijke sfeer en tal van activiteiten. Sla een gezellig erfgoedbabbeltje in een oude telefooncel, laat je fotograferen in een Huiselijk Hoekje of struin rond op de erfgoedbeurs.

Het programma vind je op www.erfgoedcelbrugge.be/erfgoeddag2024

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier