En opeens sta je op een set naast een Hollywoodster

Uiterst links zit Meryl Streep, uiterst rechts zien we Gwen met net buiten beeld haar man Peter Soete. (gf)©Peter Andrews
Uiterst links zit Meryl Streep, uiterst rechts zien we Gwen met net buiten beeld haar man Peter Soete. (gf)©Peter Andrews
Bert Vanden Berghe

Stel je voor: tijdens je cruise word je opeens gevraagd om gezellig te tafelen naast Oscarwinnares Meryl Streep tijdens de opnames van haar nieuwste film. Het overkwam onze medewerker Peter Soete en diens vrouw. Het resultaat, ‘Let Them All Talk’, is vanaf woensdag te zien op Streamz.

Meryl Streep is zo’n grande dame uit Hollywood dat we haar niet eens moeten voorstellen. Voor haar recentste film sloeg ze de handen in elkaar met regisseur Steven Soderbergh. Die heeft met films als Erin Brockovich , Ocean’s Eleven en Magic Mike al een indrukwekkend palmares verzameld. Op zijn kast staan een Gouden Palm én een Oscar. In zijn recentste film, Let Them All Talk , draait alles rond Alice (Streep), een gevierd auteur die in het VK een prestigieuze prijs krijgt. Alleen durft ze niet vliegen. Haar assistente kan haar overtuigen om de grote plas over te steken aan boord van cruiseschip Queen Mary 2. Alice neemt daarbij haar vroegere vriendinnen mee op sleeptouw, met wie het contact verwaterd is.

De film, die enkel op HBO Max verscheen, is vanaf volgende week ook bij ons te zien via Streamz. Op zich heeft de film weinig om handen en lijkt het vooral een langgerekte, goed geregisseerde promofilm voor het cruiseschip. Maar voor Peter Soete en diens vrouw Gwen leverde het wel een straf verhaal op. Zij waren toevallig net aan boord tijdens de opnames. Peter is al sinds jaar en dag een trouwe KW-medewerker en in het dagelijkse leven is hij leerkracht in het VMS in Roeselare. “Met onze vrienden wilden we al lang een cruise doen. In 2019 gingen we in het Engelse Southampton aan boord van de Queen Mary 2. We voeren naar New York, waar we zes uur verbleven, alvorens terug te keren. We kregen toen de melding dat er filmopnames gepland waren waarvoor ze nog figuranten zochten. We hadden geen idee waarvoor. Mijn vrouw en ik schreven ons in en kregen een tijd later te horen dat we verwacht werden in het chicste restaurant, de Queen’s Grill. Tot onze grote verbazing kwamen actrices Dianne Wiest, Candice Bergen en Meryl Streep aan het tafeltje naast ons zitten. De opnames duurden anderhalf uur. Het eten was uitzonderlijk lekker, enkel de non-alcoholische filmwijn was niet te drinken. (lacht) Later, toen het personage van Meryl Streep aan dek een luchtje kwam scheppen, stonden we even verderop. We zijn dan wel niet duidelijk herkenbaar in beeld, maar het leverde wel een straf verhaal op.”

‘Let Them All Talk’ is vanaf woensdag 30 juni te zien op Streamz en Streamz+.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier