De Ideale Wereld maakt cynische videoclip van nieuw Clouseau-nummer rond Navid Sharifi

Redactie KW

De nieuwe single ‘Vliegtuig’ werd dinsdag voorgesteld, net op de dag waarop de Afghaanse asielzoeker het land werd uitgezet.

De nieuwe single ‘Vliegtuig’ van Clouseau werd dinsdag voorgesteld en belandde meteen op 1 in de Vlaamse hitlijst. De redactie van De Ideale Wereld legde de link met de repatriëring van Navid Sharifi, de Afghaanse vluchteling om wie de voorbije weken heel wat te doen was. Navid is het toonbeeld van integratie, hij spreekt Nederlands, had een vaste job en had een ruime vriendenkring opgebouwd.

“Er is vast veel moois te zien daar”

De redactie van De Ideale Wereld merkte op dat de teksten van het nieuwe Clouseau-nummer heel wat overeenkomsten met het dossier vertonen en zorgden dus spontaan voor een ‘aangepast’ videoclip. In de clip horen we hoe Koen Wauters ‘Ik kijk naar de lucht en zie je gaan’ zingt, terwijl we een vluchteling zien op het vliegtuig stappen. Op de tonen van ‘Er is vast veel moois te zien daar’, zien we oorlogstaferelen uit Afghanistan. Wat later komt ook Maggie De Block in het verhaal voor.

(FV)

>> Bekijk hier de clip : http://www.vier.be/deidealewereld/programmas/de-ideale-wereld

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.