CC Het Spoor lanceert nieuw programma

© LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 7 juni lanceerde CC Het Spoor in Harelbeke het programma voor het nieuwe cultuurseizoen 2024-2025 aan de Leieboorden. De brochure is een gevarieerd programma dat inspireert en verrast. In 2025 bestaat het cultuurhuis 50 jaar. Dat wordt uitgebreid gevierd in het feestweekend van 1 maart.

Behalve het nieuw programma pakt CC Het Spoor ook uit met een nieuw ticketsysteem, nieuwe theaterstoelen in de aula en een grondige renovatie van het sanitair. Op muzikaal vlak is het uitkijken naar Jools Holland die met zijn indrukwekkende muzikaliteit en innemende persoonlijkheid wereldwijd podia veroverde. Nieuw dit jaar is het aanbod aan klassieke muziek. “We zetten hier meer op in en programmeren onder andere Erik en David Desimpelaere met het Ataneres ensemble. Ook Festival Kortrijk strijkt een dag in Harelbeke neer. Jazz mocht natuurlijk niet ontbreken, hierin bouwde ons cultuurcentrum een stevige reputatie uit. In de brochure vinden we onder andere Jef Neve met een uitgebreide bezetting of Bjorn Eriksson met The Easywoord Killers”, aldus directeur Frederik Bossuyt. Bij de theatervoorstellingen valt het locatieproject van Bruno Vanden Broecke op. Met ‘Wortels’ brengt hij in Hoeve Ter Leie in Bavikhove drie keer het verhaal van een melkveehouder die zijn bedrijf probeert staande te houden in een veranderende wereld. ‘Patricia’ doet met Peter De Graef, Els Dottermans en Liesa Naert uitkijken naar sterk theater.

Samenwerking met bibliotheek

Verder zijn er ook de traditionele familievoorstellingen waar kinderen van 2,5 jaar zich kunnen uitleven. Mevrouw De Poes en haar dierenbende komen langs en nodigen uit om mee te zingen. Dimitri Leue en Inge Paulussen brengen met Bro’s een visueel spektakel voor jong en oud met geweldige decors en kostuums. Alfred Jodocus Kwak neemt de kinderen mee op muzikale reis door het repertoire van Herman van Veen. “Campus Eilandstraat is de nieuwe naam van het vormingsaanbod dat CC Het Spoor samen met de bibliotheek lanceert. Gastsprekers houden in namiddagvoorstellingen hedendaagse onderwerpen tegen een academisch licht. Het wordt meer dan de moeite”, zegt schepen van Cultuur Francis Pattyn. De matinees blijven een sterkhouder met onder meer Het Prethuis. VRT Big Band viert 100 jaar Charles Aznavour en Franklin duikt in de muziek van Aretha Franklin. Johan Terryn brengt in zijn nieuwste voorstelling Tot Onze Grote spijt een geestige conference over dat gevoel dat we liefst niet willen hebben: spijt. Het volledige programma is te vinden op www.cchetspoor.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier