Meer dan 5.000 bezoekers voor Non-Fictieboekenfestival FAAR in Oostende

Fictieboekenfestival FAAR. © gf
Redactie KW

Het non-fictieboekenfestival FAAR bracht opnieuw een golf van literaire opwinding naar Oostende tijdens de derde editie van 7 tot en met 10 maart 2024. FAAR mocht meer dan 5.000 bezoekers verwelkomen, waarmee het festival wederom zijn status op de literaire kalender van België bevestigt. FAAR is bovendien het enige festival dat louter op non-fictie focust.

FAAR ontving tijdens vier boeiende dagen meer dan 80 auteurs in de Stad aan Zee en zorgde voor een gevarieerd en boeiend programma: van mentaal welzijn en zorg tot wetenschap, economie en muziek. De meer dan 60 voorstellingen mochten in totaal meer dan 5.000 enthousiaste bezoekers ontvangen.

Net als vorig jaar nodigde FAAR ‘Verrekijkers’ uit om hun blik te werpen op de toekomst. Niemand minder dan Lieke Marsman, Stefan Hertmans en Thomas Hertog deelden hun inzichten en visies tijdens de uitverkochte openingsavond in De Grote Post. Tijdens het Ensorjaar kon ook James Ensor niet ontbreken: Wouter Deprez keek door de bril van de Oostendse grootmeester naar de toekomst.

Nacht van de Razernij

Oostende werd tijdens het hele weekend overspoeld door tal van uiteenlopende activiteiten. Zo bracht Kurt van Eeghem zijn boek “Oostende in de Belle Epoque” tot leven tijdens twee wandelingen en dook Jutta Borms samen met 50 deelnemers in zee om de voordelen van koudwaterzwemmen te ontdekken. Verder was er in verschillende debatten, gesprekken en lezingen aandacht voor thema’s als mentaal welzijn, economie, geschiedenis en gezondheid. Tijdens de Nacht van de Razernij leerden bezoekers omgaan met hun boosheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier