Marc Verachtert en Bart Verelst uit Beernem lanceren boek over klimaatverandering

Redactie KW

Met hun ‘Zakboek voor de Klimaattuin’ en hun ‘Zakboek voor de Sponstuin’ informeerden auteurs Marc Verachtert en Bart Verelst lezers eerder al over de impact van klimaatverandering op tuinieren. In hun ‘Handboek voor de Klimaattuin’ leggen de auteurs uit hoe de tuin een belangrijke rol kan spelen bij de aanpak van die veranderende omstandigheden.

“Massaal veel regen en grondwater dat in 20 jaar tijd nooit hoger heeft gestaan. Tegelijk blijft de kans dat we de komende zomer opnieuw extreme droogte krijgen. Ook wat temperaturen betreft, weten we inmiddels van gerenommeerde weerexperten dat er geen zekerheden meer zijn. Maart was namelijk de tiende opeenvolgende maand waarin het maandtemperatuurrecord sneuvelde. Er wachten ons de komende jaren dus nog meer warme, zelfs wellicht veel te warme dagen en hittegolven”, licht auteur en tuinjournalist Marc Verachtert de klimaatverandering even toe. Volgens hem kan de tuin voor een aantal problemen een oplossing bieden.

In ‘Handboek voor de Klimaattuin’ geven Verachtert en Verelst praktische tips voor elk plekje van de tuin. “Het boek van 299 pagina’s kan gebruikt worden als naslagwerk voor iedereen die zijn tuin groen, gezellig en gezond wil houden”, vertelt Verachtert. “Via onze tips kan je de tuin voor jou laten werken. Zo kan je bijvoorbeeld regenwater snel laten infiltreren en opslaan in de bodem, zodat je planten het bij droogte kunnen gebruiken. Bovendien kunnen andere planten fungeren als levende airco als het opnieuw heel wordt. Bovendien hebben de ingrepen in je eigen tuin ook nog eens effect op het klimaat in je omgeving.” (AVH)

Het boek is te verkrijgen via www.lannoo.be/nl/handboek-voor-de-klimaattuin en kost 34,99 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier